ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Druckfarben: αναμένει αύξηση πωλήσεων για τη χρήση του 2003

Αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να παρουσιάσει η Druckfarbeγια τη χρήση του 2003, η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά του επιπλέον 43% της International Ηλιος Cotachem.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2003 αναμένεται να φθάσει τα 46,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 23,8% έναντι του 2002.

Θετικές είναι και οι προβλέψεις που διαμορφώνει η διοίκηση για το 2004, αφού η Druckfarbeαναμένει σημαντική αύξηση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά, αλλά και των εξαγωγών προς τις θυγατρικές της εταιρείες σε Ρουμανία και Βουλγαρία αντίστοιχα, καθώς και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά του επιπλέον 43% του μετοχικού κεφαλαίου της International Ηλιος Cotachem, αυτή πραγματοποιήθηκε έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική συμμετοχή της Druckfarbeδιαμορφώνεται πλέον στο 94%.

Σημειώνεται πως η International Ηλιος Cotachem, που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου, είναι η δεύτερη παλαιότερη και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας χρωμάτων στη Ελλάδα, με προϊόντα που αποτελούν ισχυρά ονόματα της εγχώριας αγοράς (Kraft, Pacific, Hammerite, Pratt & Lambert, Ιlva).

Η εταιρεία διευρύνει και ενισχύει τα μερίδια αγοράς της επενδύοντας σε νέα οικολογικά προϊόντα, ώστε να προσφέρει λύσεις και εφαρμογές που θα καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών και των εφαρμογών της αγοράς.

Οπως αναφέρει η διοίκηση, η συγκεκριμένη εξαγορά εκτιμάται πως θα επιτρέψει στην Druckfarbeνα επεκτείνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχειρησιακής μονάδας των χρωμάτων του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κίνηση που θα της επιφέρει σημαντική αύξηση τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και των αποτελεσμάτων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή