O ΔΗΚΤΗΣ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κρατικοί τραπεζίτες δεν έχουν και πολύ κέφι…

Για τις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ορίστηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας. H φετινή συνέλευση, πάντως, σε τίποτε δεν θα θυμίζει αυτές των προηγούμενων ετών, καθώς θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνήθη δημοσιότητα. O λόγος δεν είναι άλλος από την πολιτική συγκυρία, η οποία δεν επιτρέπει -όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της- να ακολουθηθεί η παράδοση των τελευταίων χρόνων, που ήθελε τη συνέλευση των Ελλήνων τραπεζιτών να αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός. Ετσι φέτος, η διαδικασία θα γίνει σε «στενό κύκλο» και θα αποφευχθεί η «επικοινωνιακή διάσταση». «Τι να ζητήσεις και από ποιον», προσθέτουν. Αλλά το θέμα ίσως δεν είναι αυτό. Οι κρατικοί τραπεζίτες μπορεί να μην έχουν και πολύ κέφι… Αλλιώς, θα όριζαν τη συνέλευση της Ενωσης στο τέλος Μαρτίου, όπως πέρυσι και πρόπερσι.

Ο Πάχτας και ο Κέινς

Πολύ διασκέδασα με τους κ. Πάχτα και Κατσανέβα το Σαββατοκύριακο, καθώς οι κακόμοιροι πάσχιζαν να τεκμηριώσουν -κρεμασμένοι στα τηλεοπτικά παράθυρα- τις θεωρίες περί οικονομικής ανάπτυξης, περί απασχόλησης, πολλαπλασιαστή εισοδήματος και πάει λέγοντας. Πώς λέμε «για την Ελλάδα ρε γαμώ το»… Μόνο τον Κέινς και τη «γενική θεωρία της απασχόλησης, του τόκου και του χρήματος» που δεν επικαλέστηκαν… Για να μας πουν, αλήθεια, τι; Πως σε αυτήν τη χώρα, δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια ούτε μία ξένη επένδυση (σ.σ. άρα δικαιολογείται κάθε αμαρτία;). Τι λέτε, κύριοι, δεν το γνωρίζαμε!! Κρίμα, δηλαδή, τα πλουσιοπάροχα ταξίδια που διοργάνωναν κάθε τόσο, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, οι κ. Χριστοδουλάκης και Παπαντωνίου υποσχόμενοι πακτωλό κεφαλαίων από ισχυρούς ομίλους των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Οι τροπολογίες της νύκτας

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία για την επαναφορά εργαζομένων στην EPT, από αυτούς πού ήδη συνταξιοδοτήθηκαν(!), επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με εισηγητή τον Λάμπρο Κανελλόπουλο. Ελπίζω να είναι μόνο κακίες… Και μια και μιλάμε για τις τροπολογίες της νύκτας, μπορεί να μας πει κάποιος από την κυβέρνηση με ποιον τρόπο επανήλθε η απαίτηση για καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων στις εταιρείες πληροφορικής, που πωλούν σαρωτές (σκάνερ) και CD εγγραφής;

Η Merrill Lynch για ΟΤΕ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου από τα 11,2 στα 11,9 ευρώ με σύσταση «ουδέτερη» για τη μετοχή του OTE προχώρησε χθες ο διεθνής χρηματιστηριακός οίκος Merrill Lynch. Η Merrill Lynch εκτιμά ότι η -όποια είναι- νέα κυβέρνηση θα διευκολύνει τις προσπάθειες του ΟΤΕ για μείωση του κόστους, αλλά υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των ταχύτερων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Κυριότερο ζήτημα θέτει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μειωθεί ταχύτερα το προσωπικό του OTE. Πάντως, η Merrill Lynch προειδοποιεί για μείωση των εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία κατά 7% το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή