O ΔΗΚΤΗΣ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει να πει ο κ. Βενιζέλος κάτι για την καταστροφή;

Αφωνοι οι περαστικοί και οι ξένοι τουρίστες αποστρέφουν το βλέμμα από τον χώρο όπου κάποτε ήταν το ιερό της θεάς Αρτέμιδος στη Βραυρώνα και σήμερα, βυθισμένο στα λασπόνερα, μπορεί κανείς να το προσεγγίσει μόνο με βάρκα… Οι αρμόδιοι για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρά τα δισεκατομμύρια της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας», το άφησαν να ρημάξει και ουδείς ασχολήθηκε με την αποστράγγιση των νερών. «Το θέμα δεν είναι μόνον ηθικό και εθνικό, αλλά αποτελεί καίρια παράβαση των ίδιων των νόμων της χώρας μας και γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι», γράφει ο αγανακτισμένος αναγνώστης που μας έστειλε τη φωτογραφία. Δεν πρόκειται για παράλειψη καθήκοντος από αμέλεια, αλλά για φθορά ξένης (αφού δεν ανήκει σε καμία γενιά…) και κυριολεκτικά ανεκτίμητης περιουσίας. Τι εχει να πει ο «πληθωρικός» σε δηλώσεις κ. Βενιζέλος;

Το άγχος Σημίτη – Γιάννας

Εκατόν ενένηντα οκτώ ημέρες απομένουν μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και στη ΔΟΕ έχουν αρχίσει να αγχώνονται. Πολλά έργα παρουσιάζουν καθυστερήσεις, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της δημοπράτησης, όπως ο περιβάλλων χώρος στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών» και τα αντιπλημμυρικά της Βάρης – Κορωπίου. Αυτά τα θέματα συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός K. Σημίτης με την κ. Γ. Αγγελοπούλου, εν όψει της επίσκεψης των «Αθανάτων» στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τι έγινε στα Παράγωγα

Τα «χνάρια» των μετοχών ακολούθησαν χθες τα παράγωγα. Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων επικράτησαν πράγματι ανοδικές τάσεις, ωστόσο η μείωση των διακυμάνσεων και του όγκου των συναλλαγών δείχνει την απροθυμία των επενδυτών να ανοίξουν νέες θέσεις. Φαίνεται πως μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η αμαρτωλή τροπολογία και τη διάλυση των προσδοκιών περί «ήρεμης» προεκλογικής περιόδου, η ανησυχία σε ορισμένους επέστρεψε. Χθες, πάντως, το premium στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στον FTSE-20 διευρύνθηκε, δείχνοντας ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να βλέπουν με αισιοδοξία το αύριο.

Η UBS για την τιμή ΟΤΕ

Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του OTE, αλλά με πολύ αρνητικά σχόλια, προχώρησε χθες η ελβετική τράπεζα UBS σε έκθεση που αναφέρεται στους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αύξησε την τιμή-στόχο από τα 9,0 ευρώ στα 10,3, αλλά διατήρησε τη σύσταση για «μείωση θέσεων» (reduce 1), καθώς και πάλι ο στόχος υπολείπεται σημαντικά από την τρέχουσα τιμή στην αγορά. Χθες η μετοχή του OTE έκλεισε στα 12,34 ευρώ, με άνοδο 1,98%. H UBS αναμένει «φτωχά» αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου εξαιτίας των πιέσεων στη σταθερή τηλεφωνία. Προβλέπει μείωση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά 9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή