Αναδιάρθρωση δανείων η ΑΛΤΕ μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού

Αναδιάρθρωση δανείων η ΑΛΤΕ μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές της εταιρείας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, προχωρά η τεχνική εταιρεία ΑΛΤΕ, με απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Μέσω του ομολογιακού δανείου επιδιώκεται η αναδιάρθρωση σημαντικού μέρους του τραπεζικού δανεισμού και η μείωση των υψηλών υποχρεώσεών της κατά 15%. H γενική συνέλευση ενέκρινε και την απόσχιση του κλάδου συμμετοχών της ΑΛΤΕ και την έμμεση εισφορά του στη μητρική Alfa Alfa Holdings, της οποίας το αντικείμενο δράσης είναι οι συμμετοχές.

Συγκεκριμένα, μεταβιβάζεται αρχικώς στην Alfa Alfa Holdings η εταιρεία Parking Space, η οποία στη συνέχεια αποκτά τις συμμετοχές της ΑΛΤΕ στην επιχείρηση που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Sofitel στο αεροδρόμιο Σπάτων, στη ρωσική κατασκευαστική Zangas, στη ΣΤΑΤΚΑ A.E., στην Eco Const-ructioκαι στην ΑΞΩΑΞΕ. Σημειώνεται ότι το συνολικό ενεργητικό των συγκεκριμένων εταιρειών ανέρχεται σε 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχου ύψους είναι και οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες προφανώς μεταβιβάζονται στην Alfa Alfa Holdings. Σε ανακοίνωση της διοίκησης επισημαίνεται ότι η απόσχιση συμβάλλει στην επιχειρησιακή επικέντρωση της ΑΛΤΕ στο κατασκευαστικό της αντικείμενο, ενώ θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της.

Η ΑΛΤΕ, με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, ανέλαβε την τελευταία περίοδο νέα έργα όπως το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον προαστιακό σταθμό Νεραντζιώτισσας και τμήμα της Εγνατίας Οδού, ενώ έχει προεπιλεγεί για την κατασκευή πέντε συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, σε μόνιμη συνεργασία με τη γαλλική Bouygues. Κατά τη διοίκηση της τεχνικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών εμφανίζει μικρή αύξηση (της τάξης του 5%) το 2003 και έφτασε στα 185 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων θα περιοριστούν στα 17 εκατ. ευρώ,. Με βάση τις προβλέψεις της διοίκησης για το 2004, ο κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 200 εκατ., ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας αναμένεται να φθάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή