Εγκαινίασε η ΕΛΒΑΛ το κέντρο ανακύκλωσης

Εγκαινίασε η ΕΛΒΑΛ το κέντρο ανακύκλωσης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΕΛΒΑΛ του Ομίλου Βιοχάλκο εγκαινίασε χθες το πρότυπο κέντρο ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου στο Μαρούσι Αττικής. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρείας αφορά στην υποστήριξη και διάδοση της ανακύκλωσης των κουτιών από αλουμίνιο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, το κέντρο ανακύκλωσης έχει τη δυνατότητα να δέχεται και να διοχετεύει προς αξιοποίηση 2.800 τόννους χρησιμοποιημένων αλουμινένιων κουτιών ετησίως, απορροφώντας έτσι σημαντικό ποσοστό των αλουμινένιων κουτιών μπίρας και αναψυκτικών που κυκλοφορούν ετησίως στην Αττική.

Ειδικότερα, τα αλουμινένια κουτιά που συγκεντρώνονται στο κέντρο, μετά την πρώτη επεξεργασία προωθούνται στο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα, όπου επαναχυτεύονται, σύμφωνα με τις πιο προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους, ώστε να παράγεται δευτερόχυτο αλουμίνιο άριστης ποιότητας.

Η δημιουργία του κέντρου ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Βιοχάλκο για την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία των ανακυκλωμένων κουτιών αλουμινίου. Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη εταιρεία υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 190 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή