Πώλησε πακέτο ιδίων μετοχών η Eurobank

Πώλησε πακέτο ιδίων μετοχών η Eurobank

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο 3.300.000 μετοχών από το χαρτοφυλάκιο των ιδίων μετοχών που κατείχε η τράπεζα, μεταβίβασε χθες έναντι 52,14 εκατ. ευρώ, η Efg Eurobank Ergasias. H μεταβίβαση έγινε στην τιμή των 15,80 ευρώ ανά μετοχή (η τιμή κλεισίματος ήταν 16,60 ευρώ) και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε εγχώριο θεσμικό επενδυτή, η ταυτότητα του οποίου δεν ανακοινώθηκε. H απόφαση, που αφορά ποσοστό 1,046% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, όπως σημειώνεται από την πλευρά της Eurobank δεν συνδέεται με κάποιας μορφής στρατηγική κίνηση και ελήφθη στο πλαίσιο της σχετικής ζήτησης που εκδηλώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό δεν επηρεάζει και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που είχε ανακοινώσει η τράπεζα και το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 19 Σεπτεμβρίου και αφορά στην αγορά μέχρι 5 εκατ. ιδίων μετοχών, από την 1 Ιανουαρίου 2004 μέχρι και τις 31 Μαΐου 2004 με ανώτατη τιμή αγοράς τα 27,09 ευρώ ανά μετοχή.

Το ποσοστό της έπεσε στο 1,9%

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Efg Eurobank προς το X.A. στις αρχές Ιανουαρίου, το ποσοστό των ιδίων μετοχών που είχε στην κατοχή της ήταν 2,95% του μετοχικού της κεφαλαίου (9.320.959 μετοχές) και συνεπώς μετά τη μεταβίβαση του χθεσινού πακέτου, των 3.300.000 μετοχών, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 1,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή