Συμμάζεμα και περικοπές στη διεθνή παρουσία της επιχειρεί η Intracom

Συμμάζεμα και περικοπές στη διεθνή παρουσία της επιχειρεί η Intracom

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμμάζεμα» των διεθνών δραστηριοτήτων και φορολογικά οφέλη επιδιώκει η Intracom μέσα από τη μεταβίβαση θυγατρικών εταιρειών του εξωτερικού σε κυπριακή επιχείρηση. H διοίκηση της εταιρείας, η οποία κατά πληροφορίες έχει ήδη ενημερώσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της ότι θα υπάρξουν ακόμα και «περικοπές» στη διεθνή παρουσία, ανακοίνωσε χθες στο X.A. ότι μεταβίβασε τις συμμετοχές της σε επτά επιχειρήσεις στην Intracom Holdings International Limited. H τελευταία ιδρύθηκε στην Κύπρο πριν από λίγες εβδομάδες, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 852.300 ευρώ που κατεβλήθη εξ ολοκλήρου από την Intracom, και σύμφωνα με την τελευταία «το κύριο αντικείμενο δραστηριότητάς της θα είναι, ως εταιρεία συμμετοχών (holding), η συμμετοχή της σε άλλες εταιρείες, ιδίου ή παρεμφερούς με την Intracom αντικειμένου».

Η Intracom Holdings International Limited αποκτά συμμετοχή στις εταιρείες ConkliCorporation, Intracom Group USA Inc., PC Consulting Inc. που δραστηριοποιούνται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρείας περιέχονται και οι συμμετοχές της Intracom στις Intracom (Cyprus) Limited, Fornax RT (Ουγγαρία), Intracom DOO (Βουλγαρία) και Intracom Middle East FTZ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). H μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Intracom Holdings International Limited κατά 79,84 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με την αξία των συμμετοχών της Intracom στις επτά επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι οι επτά επιχειρήσεις αποτελούν μικρό μόνο τμήμα των συμμετοχών της Intracom σε εταιρείες του εξωτερικού. Γι’ αυτόν το λόγο οι αναλυτές θεωρούν ότι ενδεχομένως θα υπάρξει ένα νέο «κύμα» μεταβιβάσεων προς την κυπριακή εταιρεία. Με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου της Intracom κ. Σωκρ. Κόκκαλη σε συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές του ομίλου, ενδέχεται να υπάρξει και περιορισμός των περίπου πενήντα γραφείων ή θυγατρικών και συγγενών επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα ανά τον κόσμο.

Η μεταφορά των συμμετοχών της Intracom σε θυγατρικές του εξωτερικού στην Κύπρο έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην κορυφή της εταιρείας, οι οποίες οδήγησαν στην τοποθέτηση του κ. Γ. Δεληγιάννη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή