«Διαζύγιο» Planet στην Ernst & Young

«Διαζύγιο» Planet στην Ernst & Young

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίζουν οι δρόμοι της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Planet με την Ernst & Young. H έξοδος της Ernst & Young συνοδεύτηκε από την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στη «νέα» Planet, αλλά και άλλες μετοχικές αλλαγές στην τελευταία.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας ανέρχεται πλέον σε 31,72% από 25%, ενώ αυξήθηκε σημαντικά και το ποσοστό του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Γαννακόπουλου, φτάνοντας το 45,32%. Παράλληλα ποσοστό 10% των μετοχών θα διατεθούν σε βασικά στελέχη της Planet, ενώ η συμμετοχή των «μη ενεργών» μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας περιορίστηκε στο 13%.

Στελέχη της Planet απέδωσαν τη διακοπή της συνεργασίας με την Ernst & Young στις γενικότερες διαρθρωτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στον κλάδο των συμβούλων διεθνώς, αποτέλεσμα της ύφεσης που αντιμετώπισαν οι οικονομίες παγκοσμίως, ενώ τόνισαν ότι η μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία της Planet αποτελούν ισχυρό όπλο για το μέλλον.

Επιπλέον όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά των συμβούλων βρίσκεται σε φάση εξόδου από την ύφεση. Σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι μια σειρά έργων που χρηματοδοτούνται από το 3ο ΚΠΣ καθώς και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα, στις αγορές της NA Ευρώπης παρατηρείται μια σταθερά αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών για την προσαρμογή των δομών των εν λόγω κρατών σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, η οποία χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς πόρους. H ζήτηση αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τη μελλοντική εισόδο και των λιγότερο αναπτυγμένων από τις χώρες αυτές στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η Planet διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρείες, την Planet Regional και την Planet Ernst & Young στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον μετέχει στις Planner, Geosynthesis και MDR Σύμβουλοι Περιουσίας Α.Ε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, τα έσοδα της εταιρείας για το 2003 θα φτάσουν τα 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 17,8 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ τα κέρδη της ανήλθαν σε 500 χιλ. ευρώ από 387 χιλ. ευρώ το 2002. Συνολικά απασχολεί 126 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή