Εξωστρεφής η στρατηγική της ΔΕΛΤΑ

Εξωστρεφής η στρατηγική της ΔΕΛΤΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφαση στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στις αγορές του εξωτερικού, όπου ήδη διατηρεί αξιοσημείωτη παρουσία, σχεδιάζει να δώσει τα επόμενα χρόνια ο όμιλος της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, ο οποίος βεβαίως εξακολουθεί να «βλέπει» την ανάπτυξη των εργασιών του και μέσα από εξαγορές. «Μελετούμε συνεχώς προτάσεις για εξαγορές. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο κλάδος όπου δραστηριοποιείται η όποια επιχείρηση και το τι μπορεί να συνεισφέρει στην εικόνα του ομίλου», διευκρίνισε χθες ο πρόεδρος του ομίλου κ. Δημ. Δασκαλόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα εξαγοράς όπως φημολογούνταν της βιομηχανίας κρέατος Θράκη A.E., καθώς «στρατηγικά δεν ενδιαφέρει σήμερα τον όμιλο η επέκταση στον κλάδο των αλλαντικών».

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε επιτυχημένη την απόφαση που ελήφθη το 1999 για την αλλαγή της οργανωτικής δομής του ομίλου, αφού το νέο μοντέλο έδωσε την ευκαιρία να υιοθετηθούν νέα επιχειρηματικά πρότυπα και έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης με αποκορύφωμα την είσοδο στη μαζική εστίαση με την εξαγορά της Goody’s.

Επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο όμιλος για τις ξένες κεφαλαιαγορές, ενώ ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι η Ολυμπιάδα δεν θα «φέρει σημαντική αλλαγή στα μεγέθη του ομίλου». Τα όποια οφέλη αναμένονται σε μακροπρόθεσμη βάση, είπε.

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες του ομίλου από τη λειτουργία μονάδας της Γενικής Τροφίμων στη Βουλγαρία. Πιστεύεται ότι θα συμβάλει στην αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους τη διετία 2005-2006 τουλάχιστον κατά 4 μονάδες. Φέτος ο όμιλος αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 7% και των κερδών Ebitda και Ebit κατά 10% ενώ με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ εκτιμά πως θα πετύχει μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 10%. Το 2003, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου φθάνουν στα 690 εκατ. ευρώ βελτιωμένες κατά 8% σε σχέση με το 2002. Οι πωλήσεις της ΔΕΛΤΑ Γάλακτος φθάνουν τα 335 εκατ. ευρώ από 318 εκατ. ευρώ το 2002, του Ομίλου ΔΕΛΤΑ Παγωτού τα 145 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. ευρώ, της Γενικής Τροφίμων ενισχύονται κατά 5% στα 66 εκατ. ευρώ, ενώ του ομίλου Goody’s στα 140 εκατ. ευρώ από 129,5 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι το 2003 θα ανέλθουν στα 40 εκατ. ευρώ, στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2002, αν και τα δύο μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα καθώς στο 2002 εμπεριέχονται έκτακτα κέρδη που δεν επαναλήφθηκαν πέρυσι. Σημειώνεται ότι από 1ης Φεβρουαρίου καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΛΤΑ Γάλακτος αναλαμβάνει ο κ. Αθανάσιος Γιαννακάκος, διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης μέχρι σήμερα στη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή