O ΔΗΚΤΗΣ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φεύγει από την Κομισιόν συμμετέχει στις εκλογές

Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου τελικά θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες, πριν από τη λήξη της θητείας της Κομισιόν, για να πολιτευθεί στις προσεχείς εκλογές στην A΄ Αθηνών ή στην A΄ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους κύκλους, η σημερινή επίτροπος ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόφασή της να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η θητεία της παρούσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής λήγει τον προσεχή Νοέμβριο, οπότε για λίγους μήνες παραπάνω θητείας η κ. Διαμαντοπούλου θα έμενε και εκτός ελληνικής Βουλής. Ετσι προτιμά, όπως φαίνεται, να αναχωρήσει τώρα από το αξίωμα της κομισσαρίου και να κατηφορίσει προς τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 7 Μαρτίου θα ορίσει σχεδόν αμέσως -εφόσον εκλεγεί η κ. Διαμαντοπούλου- νέο Ελληνα επίτροπο. H θητεία του θα διαρκέσει για λίγους μόνο μήνες, αλλά θα μπορεί να ανανεωθεί στη συνέχεια. H νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σχηματισθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και θα αρχίσει να ασκεί τα πενταετή της καθήκοντα από το Νοέμβριο.

Κατά 50% ακριβότερο…

Στο έργο εγκατάστασης αεριοστροβίλων της ΔΕΗ στο Λαύριο, η τεχνική εταιρεία TEPNA ανακηρύχθηκε χθες μειοδότρια. Στον διαγωνισμό πήραν επίσης μέρος οι εταιρείες «Αθηνά», «Ηλεκτροτεχνική» και Rodax (συμφερόντων Ομίλου Μυτιληναίου). Μετά το άνοιγμα των προσφορών και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι οποίες έγιναν ταυτοχρόνως και από κοινού με το σύνολο των συμμετασχόντων στη διαδικασία, η TEPNA προχώρησε σε νέα μείωση του τιμήματος και κέρδισε τον διαγωνισμό. Συνολικά πρόσφερε 8,9 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση πέντε αεριοστροβίλων ισχύος 120 MW περίπου, πράγμα που μεταφράζεται σε 84 ευρώ την κιλοβατώρα. H ίδια εταιρεία κέρδισε και τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ αντίστοιχης ισχύος, με τη διαφορά ότι το τίμημα ήταν κατά 50% ακριβότερο!

Σχέδια των μικρών τραπεζών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις μικρές τράπεζες που συμμετείχαν αρχικά στον διαγωνισμό για τη Γενική Τράπεζα (δηλαδή η Marfin, η Aspis και η First Business Bank) δεν έχουν σταματήσει να μελετούν εάν μπορούν να επεκταθούν στην συνέχεια, μέσω της συγχώνευσης με άλλη μικρή τράπεζα, π.χ. με την Αττικής ή την Εγνατία. Παράλληλα, βέβαια, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι Γάλλοι της Societe Generale, οι οποίοι απέκτησαν ήδη τη Γενική Τράπεζα, έχουν στο μυαλό τους να προχωρήσουν και σε μία ακόμη κίνηση, πιθανότατα όπως λέγεται με την Εγνατία. Αλλά όλα αυτά παραμένουν ακόμη σε επίπεδο σχεδίων. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι η FBB διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της, με τη δημιουργία ενός ακόμη στη Γλυφάδα. Το νέο κατάστημα δημιουργήθηκε με στόχο να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες κατοίκους και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, προσφέροντας όλο το φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σήμερα η FBB διαθέτει δίκτυο 8 καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στην Κηφισιά, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Κέρκυρα και στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή