OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κωνσταντίνος Στέγγος

Το χαμηλό προφίλ δεν στάθηκε αρκετό για τη «διάσωση» του προέδρου της Τεχνικής Ολυμπιακής, Κων/νου Στέγγου, εν μέσω της πολιτικής θύελλας που προκάλεσε η τροπολογία Πάχτα. O κ. Στέγγος εξαγόρασε, μέσω της Τεχνικής Ολυμπιακής, το συγκρότημα Πόρτο Καρράς, χωρίς να φαντάζεται ότι τέσσερα χρόνια μετά θα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άγριας πολιτικής διαμάχης. Οι κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως ο επιχειρηματίας είχε υπόψη του τα «γκρίζα σημεία» όσον αφορά το πολεοδομικό καθεστώς του τουριστικού συγκροτήματος και ότι έλαβε υποσχέσεις για τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων. O κ. Στέγγος ανήκει στους επιχειρηματίες που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τη χρηματιστηριακή ευφορία του 1999 – 2001 και σήμερα ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους (με βάση τα έσοδα) ομίλους της χώρας.

Δημ. Δασκαλόπουλος

Οχι στις εξαγορές για τις εξαγορές, λέει ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, διευκρινίζοντας ότι αυτό που κυρίως μετράει είναι εάν ο κλάδος που δραστηριοποιείται η υποψήφια «νύφη», δένει με τη στρατηγική και την εικόνα του ομίλου της ΔΕΛΤΑ. Κάπως έτσι απορρίφθηκε η πρόταση για την απόκτηση της «Θράκη A.E.», αφού η αγορά των αλλαντικών δεν ενδιαφέρει σήμερα τον όμιλο, στον οποίο μελετώνται συνεχώς ανάλογα σχέδια. Ετσι μελλοντικά δεν αποκλείεται κάτι να καρποφορήσει…Τελευταία μεγάλη εξαγορά ήταν της Goody’s που έδωσε τη δυνατότητα στη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών να επεκταθεί στη μαζική εστίαση και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, όπως ο ίδιος δηλώνει, έρχονται να δικαιώσουν αυτήν την επιλογή. H αίσθηση, πάντως, που επικρατεί είναι ότι οι πρώτες ειδήσεις μάλλον από το εξωτερικό θα ‘ρθουν…

Ζαν – Φρανσουά Ντεέκ

Ο 64χρονος Ζαν – Φρανσουά Ντεέκ κατόρθωσε αυτήν την εβδομάδα να ταράξει τα ύδατα της «αποκοιμισμένης» φαρμακευτικής βιομηχανίας της Ευρώπης. Με την προσφορά εξαγοράς της γαλλογερμανικής Aventis, ύψους 48 δισ. ευρώ, ο πρώην καθηγητής Μαθηματικών μετέτρεψε τη γαλλική Sanofi -μικρότερη της Aventis- από πιθανό «θύμα» σε επίδοξο «θύτη», σε έναν κλάδο που κατά γενική εκτίμηση χρειάζεται, και μάλλον οδεύει προς ενοποίηση. O κ. Ντεέκ είναι αυτοδίδακτος μάνατζερ, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αίθουσες διδασκαλίας στα 33 του χρόνια, όταν γνώρισε τον Ρενέ Σοτιέ, επικεφαλής μιας μικρής θυγατρικής της γαλλικής πετρελαϊκής Elf Aquitaine, η οποία έχει πλέον συγχωνευθεί με την Total. H θυγατρική στράφηκε στον κλάδο φαρμάκων, με τον κ. Ντεέκ υπ’ αριθμόν 2 στέλεχός της. Επί 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 15 υπό την ηγεσία του, η Sanofi πραγματοποίησε 300 εξαγορές και έγινε η 15η μεγαλύτερη του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή