H Vodafone εξαγοράζει και το υπόλοιπο της Panafon

H Vodafone εξαγοράζει και το υπόλοιπο της Panafon

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Vodafone από σήμερα μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2004, θα εξαγοράσει όσες μετοχές υπολείπονται για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Panafon. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα αποκτήσει 9.629.785, μετοχές της Ρanafoπου αντιστοιχούν σε 1,772% του μετοχικού κεφαλαίου.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, η Vodafone θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της θυγατρικής Panafon, το οποίο σηματοδοτεί και την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

Οι συναλλαγές θα διενεργηθούν από την Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ. Η τιμή αγοράς θα είναι στα 6,18.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και διεγράφησαν από το ταμπλό της Σοφοκλέους, την τελευταία τριετία, οι μετοχές της Interamerican, της Σοκολοτοποιίας Παυλίδου, του Χάλυβα, καθώς και η πρόσφατη δημόσια πρόταση της Παπαστράτος από τη Philip Morris Holland. Απέτυχε πριν όμως ξεκινήσει η δημόσια πρόταση της Hellas Can. Να υπογραμμίσουμε ότι η Δημόσια Πρόταση για την Ρanafoξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2003 και το τίμημα που θα καταβάλει η Vodafone Group ανέρχεται σε 6,18 ευρώ ανά μετοχή της Panafon, το οποίο είναι οριστικό και δεν πρόκειται να αυξηθεί.

Επιπλέον, η Vodafone θα καταβάλει στους μετόχους που θα έχουν αποδεχθεί εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, τα ανερχόμενα σε ποσοστό 0,06% δικαιώματα εκκαθάρισης, που επιβάλλονται στην εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των εγκύρως προσφερομένων μετοχών της Δημόσιας Πρότασης.

Συνεπώς, η Vodafone θα καταβάλει το σύνολο του Προσφερόμενου Τιμήματος στους αποδεχόμενους μετόχους. Κατά 25,7% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Vodafone Ρanafoστο εξάμηνο της εταιρικής χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 (με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής πληροφόρησης – IFRS), διαμορφούμενα στα 111,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με 88,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σημειώνεται πως οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν αύξηση των καθαρών κερδών της τάξεως του 23%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή