O ΔΗΚΤΗΣ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Κόκκαλης, η Vodafone και το project Λιακουνάκου

Μετά την πώληση του 9,5% της Vodafone και μετά, φυσικά, το «σκούπισμα» των μετοχών από τη μητρική εταιρεία, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης δεν είχε κανένα λόγο να παραμένει πρόεδρος της εν λόγω πολυεθνικής στην Ελλάδα. Δήλωσε την αποχώρησή του και απομακρύνθηκε. Ηταν, όμως, η δεύτερη αποχώρηση του κ. Κόκκαλη, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Είχε προηγηθεί η παραίτησή του στην Ιντρακόμ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (θέση που κατέλαβε ο κ. Γ. Δεληγιάννης), μαζί με τις παραιτήσεις των πιο στενών συνεργατών του στη διοίκηση της εταιρείας. Ισως ο πρόεδρος να είχε ανάγκη από περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ή, ίσως, να είχε ανάγκη από άλλες δουλειές! Γιατί μαθαίνω ότι έχει πυκνώσει πολύ τις σχέσεις του με τον Θωμά Λιακουνάκο το τελευταίο τρίμηνο. Και δεν έχει καμία σχέση το project με τα τηλεπικοινωνιακά…

ΥΓ.: H Vodafone, για την «πολύτιμη προσφορά του κ. Κόκκαλη στη δωδεκάχρονη παρουσία του στη Vodafone-Πάναφον» εξέδωσε χθες ευχαριστήρια ανακοίνωση. Πριν από τον κ. Κόκκαλη, είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των ιδρυτικών μετόχων, της France Telecom και του κ. Χρ. Λαμπράκη, τους οποίους ωστόσο ουδείς ευχαρίστησε!

Ψήφος και ρουσφέτι;

Το άκουσα χθες στην αγορά και μου άρεσε: Εάν, λέει, ο Καραμανλής έστηνε την άλλη Κυριακή κάλπες για να ανακηρυχθεί αρχηγός, θα βλέπαμε στην ουρά τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς που θα ψηφίσουν μεθαύριο Παπανδρέου. Γιατί το ζητούμενο είναι να μπουν στη λίστα των «φίλων του κόμματος», που θα μπορούν να ζητήσουν αργότερα έναν διορισμό, ένα ρουσφέτι… Ενός τριτοκοσμικού κακού, μύρια έπονται στον δημόσιο βίο. Αλλά και στους δημόσιους (και όχι κομματικούς) χώρους, όπου θα διεξάγεται μεθαύριο η ιδιότυπη «εκλογή». Κρίμα οι κορώνες και όλα αυτά τα περί ρήξεων μεταξύ κόμματος και κράτους!! Στον κόσμο της οικονομίας, πάντως, η αλήθεια είναι ότι άρχισαν να τηρούνται πολλές, μα πάρα πολλές επιφυλάξεις για όλα αυτά τα πράγματα…

Ενδιαφέρον στο ΧΠΑ

Με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με μεγάλους όγκους συναλλαγών και μεγάλες διακυμάνσεις, κινήθηκε χθες η αγορά παραγώγων, με τα περισσότερα συμβόλαια -τόσο σε δείκτες όσο και σε μετοχές- να κλείνουν με premium. Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στον δείκτη FTSE/ASE-20 έκλεισαν με κέρδη 1,87% έναντι κερδών 1,64% του δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 17.099 συμβόλαια, σημειώνοντας αύξηση κατά 90,5%. Τα ΣΜΕ στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-40 κατέγραψαν άνοδο 1,91% (τα κέρδη του δείκτη στη spot αγορά ήταν μόλις 1%) με αποτέλεσμα το premium να διευρυνθεί και να φτάσει το 1,29%. Πραγματοποιήθηκαν 386 συμβόλαια έναντι 445 την Τετάρτη. Στα ΣΜΕ επί μετοχών, ο τίτλος του OTE διακρίθηκε για άλλη μια συνεδρίαση. Πραγματοποίησε 1.013 συμβόλαια, ενώ έκλεισε με κέρδη 1,38% (έναντι 0,98% στη spot αγορά). Εντονο ήταν το ενδιαφέρον και για την Alpha Bank, με 772 συμβόλαια συγκεκριμένα, την Ιντρακόμ με 716 και την Εθνική Τράπεζα με 453 συμβόλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή