OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τάσος Χωμενίδης

Οι επιλογές του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E. κ. Τάσου Χωμενίδη έχουν αμφισβητηθεί κατά καιρούς και αμφισβητούνται από πολλούς. O νέος τρόπος αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας με τη συμμετοχή κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα, που εισήχθη με τη λειτουργία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, αμφισβητείται πολύ περισσότερο τώρα με το θέμα των διεκδικήσεων παλαιών ιδιοκτητών εκτάσεων του EOT που είχαν απαλλοτριωθεί και τώρα προτίθεται η ETA A.E. να αξιοποιήσει. Το ερώτημα είναι απλό και ως φαίνεται θα απαντηθεί από τα δικαστήρια, αν μπορεί δηλαδή ένας δημόσιος λειτουργός και μια κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, βάζοντας στο παιχνίδι και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Μποντουά Προτ

Σε ένα βουνό από χρήμα, το οποίο μπορεί να διαθέσει όπως επιθυμεί, για να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί, η τράπεζα την οποία διευθύνει, «κάθεται» ο Μποντουά Προτ, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας της Ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, της BNP Paribas. Με αυτά λοιπόν, τα 5 έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει στη διάθεσή του, ο κ. Προτ σκοπεύει να διευρύνει την παρουσία της BNP στην αγορά των παραγώγων προϊόντων επενδύσεων σε μετοχές, στην αγορά επενδύσεων σταθερής απόδοσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες. H BNP παρουσίασε το τελευταίο τρίμηνο του 2003 αύξηση κερδών κατά 33%, στα 927 εκατομμύρια ευρώ και όπως διευκρίνισε χθες ο κ. Προτ: «Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και όχι απαραίτητα η αύξηση της κερδοφορίας».

Ενρίκο Μπόντι

Επίσημα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε χθες στον υπουργό Βιομηχανίας, στη Ρώμη, ο Ενρίκο Μπόντι, στον οποίο ανατέθηκε η διαχείριση της Parmalat, μέχρι… νεωτέρας. O θεωρούμενος στην Ιταλία ως μάγος στην εξυγίανση επιχειρήσεων, κ. Μπόντι, ανέφερε στον πολιτικό προϊστάμενό του ότι το καθαρό χρέος του κολοσσού της γαλακτοβιομηχανίας φθάνει στα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς και ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου σκοπεύει να του υποβάλει και το σχέδιο για τη διάσωση της εταιρείας. Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ανησυχία έχει αρχίσει να δημιουργείται στη γειτονική χώρα για τις επιπτώσεις του σκανδάλου της Parmalat στις θέσεις εργασίας στον κολοσσό, ο οποίος απασχολεί παγκοσμίως περί τα 35.000 άτομα. Παρότι παρέχονται διααβεβαιώσεις ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα» και τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά μέχρι στιγμής, ο κ. Μπόντι εξέφρασε την ελπίδα πως οι διάφοροι πιστωτές της Parmalat θα διαμορφώσουν ενιαία, θετική θέση απέναντί της και θα αποδεχθούν το σχέδιο διάσωσής της, το οποίο προετοιμάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή