O ΔΗΚΤΗΣ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κατασκευές σε καμπή με αντίκτυπο στο Χ.Α.

Θα συνεχιστεί το «ξύλο» στις μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών, προβλέπουν οι γνωρίζοντες… Χθες ανακοινώθηκε ότι συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο εργοτάξιο της Ευρωπαϊκής Τεχνικής στη Λεωφόρο Μαραθώνος, ενώ από σήμερα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι της Αλφα Μπετόν στο εργοτάξιο του Φιξ. Θυμίζουμε ότι η Αλφα Μπετόν προχωράει σε συγχώνευση με τη «Νηματεμπορική» του πρώην media & telecom investor κ. Πανούση, με στόχο την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, η περίοδος δεν είναι και τόσο κατάλληλη… Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα στον κλάδο, αρκετοί φοβούνται και για την τύχη που θα έχουν οι κινήσεις ορισμένων επιχειρήσεων, οι οποίες προωθούν αυξήσεις κεφαλαίου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν κεφάλαια για αποπληρωμή δανείων και κεφάλαια κίνησης.

Το «πνεύμα» του κ. Πάχτα

Η νέα εποχή που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει και «τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρεων κτιρίων, τουριστικών εγκαταστάσεων που έχουν ήδη άδεια από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού» κ.λπ., κ.λπ., όπως αναφέρεται στο πρόγραμμά του. Δηλαδή, πολλών ξενοδοχείων (και συνεπώς και εκείνων της Ρόδου)! Διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του EOT, τα περισσότερα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν αυθαίρετες κατασκευές και άλλα είναι καραμπινάτα αυθαίρετα. H άδεια, ωστόσο, την οποία επικαλείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι η πρόφαση εν αμαρτίαις, αφού επί υπουργίας Δ. Λιβανού δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας από τον EOT σε όλα τα ξενοδοχεία. Κι έτσι, είτε ένα ξενοδοχείο είναι ολόκληρο αυθαίρετο είτε έχει ένα δωμάτιο παραπάνω, με το κόλπο αυτό μπορεί να νομιμοποιηθεί!! «Συγχαρητήρια», λοιπόν, στον πονηρό εμπνευστή του προγράμματος, αλλά και στον κ. Πάχτα, του οποίου το «πνεύμα» της πολιτικής κυριαρχεί και επί Γ. Παπανδρέου.

Τι λένε για την οικονομία

Οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι επαίρονται(!) για την οικονομική πολιτική της τελευταίας τεραετίας, καλό θα ήταν να διαβάσουν το «Δελτίο Ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, το οποίο εξέδωσε χθες το Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότας. Οργανο ανεξάρτητο, με την ισότιμη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων του ιδιωτικού τομέα και του κράτους (τρεις επώνυμοι από το υπουργείο Ανάπτυξης). Στο «Δελτίο» θα διαπιστώσουν ότι το παρόν και το μέλλον της οικονομίας δεν είναι έτσι όπως ακριβώς το περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, γιατί «η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι εισοδηματικές ανισότητες διατηρούνται έντονες», ότι ακόμη η «αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα είναι χαμηλή, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δεν αντιστοιχεί στα κεφάλαια που διατίθενται, η γραφειοκρατία αυξάνει το κόστος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες» κ.ά.

Επίδοση… ανεργίας

Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα να επιτείνεται το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας και αυτό το θέμα νομίζουμε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται στην ατζέντα τις προεκλογικής συζήτησης. Γιατί τα μεγάλα έργα σε λίγο θα σταματήσουν… Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Δείκτες κοινωνικής συνοχής) η Ελλάδα και η Ιταλία, ήταν το 2002, οπότε υπάρχουν επεξεργασμένα στοιχεία, οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στην E.E. (Πηγή: Newcronos Database).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή