Αναστήθηκε μετά από 7 χρόνια η ΕΛΒΙΕΜΕΚ!

Αναστήθηκε μετά από 7 χρόνια η ΕΛΒΙΕΜΕΚ!

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΕΛΒΙΕΜΕΚ πτώχευσε το 1997 και μετά μία επταετία, επανέρχεται στη Σοφοκλέους. Μέχρι τη διακοπή των εργασιών της αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών. H ΕΛΒΙΕΜΕΚ θα εισέλθει προς διαπραγμάτευση στα τέλη Φεβρουαρίου (25 του μηνός) ως επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (real estate), καθώς διαθέτει ακίνητη περιουσία στα Οινόφυτα Βοιωτίας, στο Ταχύ Θηβών, στην Πύλη Τανάγρας και στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο κ. Δημ. Ρίζος που ελέγχει την εταιρεία «Ελληνοβαλκανική» και αποτελεί τον μέτοχο που εξαγόρασε την ΕΛΒΙΕΜΕΚ από την τράπεζα Κρήτης, λόγω χρεών που είχε συσσωρεύσει η διοίκηση Οικονομίδη και ο νομικός σύμβουλος της Τραπέζης Πειραιώς κ. Νίκος Ρεμαντάς.

Οι δύο μέτοχοι ελέγχουν από το 47,5% της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, ενώ η τελική διασπορά θα ανακοινωθεί κατά την πρεμιέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 25 του μηνός, όπως έχει ορισθεί από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει από παλαιούς μετόχους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου του Απριλίου 2001, καθώς η εταιρεία δεν είχε τα στοιχεία τους για να τους καλέσει έπειτα από αδυναμία του Αποθετηρίου να δώσει τις πλήρεις διευθύνσεις τους.

Η ΕΛΒΙΕΜΕΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των δραστηριοτήτων παραγωγής και αποθήκευσης εκρηκτικών από το εργοστάσιο των Οινοφύτων Βοιωτίας, στο εναπομείναν τμήμα του παλαιού εργοστασίου που διαθέτει στον Αγιο Θωμά, με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου στα Οινόφυτα, ως εμπορευματικό κέντρο. Παράλληλα, η εταιρεία ίδρυσε από κοινού με την ιταλική επιχείρηση Pravisani S.p.A την εταιρεία «Praviel (Πραβιέλ) βιομηχανικά Εκρηκτικά A.E.». H ελληνική επιχείρηση μέσω της θυγατρικής της εμπορεύεται τα προϊόντα εκρηκτικών μέσω του δικτύου πωλήσεων που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε χονδρεμπόρους, καθώς και σε μεμονωμένους πελάτες σε όλη τη χώρα.

Ανέστης Ντόκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή