Αδεια για μονάδα ισχύος 400 MW στον Ομιλο Μυτιληναίου

Αδεια για μονάδα ισχύος 400 MW στον Ομιλο Μυτιληναίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άδεια εγκατάστασης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας ισχύος 400 MW εξασφάλισε ο Ομιλος Μυτιληναίου. Πρόκειται για την πρώτη άδεια εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από ιδιώτη, ωστόσο η κατασκευή της θα εξαρτηθεί και από τη δυνατότητα διάθεσης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο Σύστημα, η οποία προϋποθέτει σύμβαση με τον ΔΕΣΜΗΕ.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Ομιλο, η άδεια υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη και αφορά σταθμό συνδυασμένου κύκλου στον Βόλο. Θα περιλαμβάνει αεριοστρόβιλο ονομαστικής ισχύος 260 MW, λέβητα ανάκτησης θερμότητας καυσαερίων, ατμοστρόβιλο ισχύος 140 MW, γεννήτρια ονομαστικής ισχύος 400 MW και τάσης 21 KV, τεχνολογίας στο σύνολό τους General Electric.

H μονάδα θα κατασκευαστεί από τη θυγατρική του Ομίλου METKA η οποία κατασκευάζει ήδη και αντίστοιχη μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Η εκδοση της άδειας εγκατάστασης σηματοδοτεί για τον Ομιλο την ολοκλήρωση των τεχνικών προετοιμασιών για το έργο και την επίλυση βασικών θεμάτων καταλληλότητας, διασυνδέσεων με το δίκτυο, καθώς και την τροφοδοσία με φυσικό αέριο.

Ο Ομιλος δηλώνει έτοιμος να υποβάλει στο ΔΕΣΜΗΕ, όποτε αυτό του ζητηθεί, τον φάκελο του παραγωγικού δυναμικού του σταθμού προκειμένου να συναφθούν οι σχετικές Συμβάσεις Διαθεσιμότητας Ισχύος, όπως προβλέπονται από το νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή