O ΔΗΚΤΗΣ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερη ελευθερία σε τραπεζικές συναλλαγές

Τέρμα στα πέναλτι… H κυβέρνηση και η Ενωση των Τραπεζών στο Βέλγιο συμφώνησαν να μπορούν στο εξής να κλείνουν ή να μεταφέρουν οι πελάτες τους κάθε είδους λογαριασμούς, καταθέσεις κ.λπ., χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. Είναι μία εξέλιξη η οποία αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα ισχύσει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το επισημαίνουμε, γιατί στην ελληνική αγορά υπάρχουν τράπεζες οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν καταργήσει αυτές της χρηματικές «ποινές» για τους πελάτες τους, αλλά τους ταλαιπωρούν ποικιλοτρόπως κιόλας, όταν για παράδειγμα θέλουν να μεταφέρουν τα υπόλοιπα των πιστωτικών τους καρτών σε κάποια άλλη τράπεζα με χαμηλότερα επιτόκια. Είναι ορισμένα πράγματα στα οποία και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών νομίζουμε ότι θα έπρεπε να κινείται λίγο διαφορετικά… Στο μεταξύ, η Ενωση των Τραπεζών του Βελγίου ανακοίνωσε ότι στο δικό της site θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι προμήθειες και τα επιτόκια όλων των τραπεζών, ανά κατηγορία κατάθεσης ή δανείων, για να μπορούν οι Βέλγοι να συγκρίνουν σε κάθε περίπτωση ποια τράπεζα τους συμφέρει και ποια όχι. Αναμφίβολα καλό παράδειγμα προς μίμηση για την EET.

H Citigroup για ΔΕΗ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 25 από τα 21 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε χθες η επενδυτική τράπεζα Citigroup Smith Barney, διατηρώντας τη σύσταση «αγοράς» (buy) με μετατροπή της εκτίμησης κινδύνου σε «υψηλός» από «μεσαίος». H μετοχή της ΔΕΗ να σημειωθεί ότι «έκλεισε» χθες στα 22,8 ευρώ. Ο διεθνής οίκος εξηγεί ότι η αλλαγή της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της αύξησης των προβλέψεων για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 13% για το 2005 και κατά 17% για το 2006. Ακόμη εκτιμά ότι τα μερίσματα θα αυξηθούν κατά 30% το χρόνο στην περίοδο 2003 – 05. H Smith Barney προειδοποιεί ότι οι εκλογές μπορεί να προκαλέσουν βραχυχρόνιες διακυμάνσεις στην τιμή της μετοχής, αλλά προσθέτει ότι η ΔΕΗ παραμένει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες κοινής ωφελείας στην Ευρώπη, ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται με έκπτωση σχετικά με τις ομόλογες εταιρείες.

Πρόστιμο από Βουλγαρία

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε στην Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας, για παραβίαση της νομοθεσίας σε θέματα μάρκετινγκ και προβολής των προϊόντων. H νομοθεσία της Βουλγαρίας ορίζει ότι τα δώρα που δίδονται δεν πρέπει να ξεπερνούν την αξία του προϊόντος. H εταιρεία, στο πλαίσιο προώθησης των προϊόντων της, είχε διενεργήσει κάποιο διαγωνισμό μέσω του οποίου προσέφερε διάφορα δώρα (π.χ. dvd’s) κι έτσι η αρμόδια επί του θέματος αρχή εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή