Νέα κόντρα TEPNA και ΑΘΗΝΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στην κόντρα των τεχνικών εταιρειών TEPNA και ΑΘΗΝΑ, με αφορμή το διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ για την εφεδρική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Βοιωτία ώστε να καλυφθούν τυχόν ανάγκες κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. H διοίκηση της TEPNA απάντησε, με χθεσινή ανακοίνωση, στα όσα ανέφερε πρόσφατη επιστολή της ΑΘΗΝΑ η οποία θεωρεί ότι αποκλείστηκε αδίκως από το διαγωνισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TEPNA, που τελικώς επικράτησε στο διαγωνισμό, επειδή υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ κατά την περίοδο των Αγώνων «εζητείτο από τους ενδιαφερομένους να τεκμηριώσουν ότι η πρότασή τους εξασφαλίζει την έγκαιρη εγκατάσταση».

Κατά την άποψη της TEPNA, η προσφορά τής ΑΘΗΝΑ «οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσει εφεδρική ισχύ για το καλοκαίρι, αλλά ούτε και ολόκληρο το 2004» γιατί «είναι ο μοναδικός κάτοχος άδειας παραγωγής που επί δύο σχεδόν χρόνια δεν προχώρησε την περιβαλλοντική αδειοδότηση». Συνεπώς «από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα λάβει τις 30 δυνητικές εγκρίσεις που χρειάζονται ώστε να εγκαταστήσει τη μονάδα».

Στην επιστολή της TEPNA αναφέρεται, επίσης, ότι «κατά την άποψη των ειδικών επί του θέματος υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που καθιστούν απαγορευτική και την εξέταση ακόμη της προσφοράς της εταιρείας ΑΘΗΝΑ.

Η ΑΘΗΝΑ είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη επιστολή της ότι μεθοδεύτηκε ο αποκλεισμός της από το διαγωνισμό με στόχο να προωθηθεί η προσφορά της TEPNA μέσω της θυγατρικής ΗΡΩΘερμοηλεκτρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή