H αστική ευθύνη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγροτική Ασφαλιστική

H αστική ευθύνη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγροτική Ασφαλιστική

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης ύψους 200 εκατ. ευρώ ανά ζημιά για σωματικές βλάβες, υλικές και άυλες ζημιές, περιλαμβάνει το συμβόλαιο για την αστική ευθύνη των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, που ανέλαβε η Αγροτική Ασφαλιστική ως μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στον κλάδο αστικής ευθύνης και η διάρκεια της σύμβασης εκτείνεται από 1ης Μαρτίου 2004 έως 31 Δεκεμβρίου 2005.

H σύμβαση προβλέπει την ασφάλιση όλων των προσώπων της οργανωτικής επιτροπής, των αθλητών, των δημοσιογράφων, των προσκεκλημένων, των χορηγών, των μονάδων ασφαλείας και των εθελοντών τις ημέρες πραγματοποίησης των Αγώνων, για κάθε βλάβη που τυχόν προκληθεί εξαιτίας ατυχήματος στον χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων, με ευθύνη της διοργάνωσης. H παρεχόμενη ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνει κυρίως τις συνέπειες της ευθύνης του ασφαλιζόμενου:

– Από πράξεις ή παραλείψεις υπεργολάβων του, των δικαιοπαρόχων ή και προμηθευτών του Αθήνα 2004.

– Τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Οργανωτική Επιτροπή με το ελληνικό Δημόσιο ή κάθε αλλοδαπό κράτος, με διοικητικές αρχές, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ενοικίασης κ.λπ.

– Την ιδιότητά της ως εργοδότη.

– Τις απαιτήσεις από κάθε μορφής οργανισμούς που έχουν καταβάλει κοινωνικές παροχές.

– Περιπτώσεις κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης κ.λπ.

Οι δραστηριότητες οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προετοιμασία για τη διοργάνωση, τις προκαταρκτικές εκδηλώσεις εορτασμού, τη διαμονή, μεταφορά και διατροφή των φιλοξενουμένων του «Αθήνα 2004», κάθε εμπορική ή διαφημιστική δραστηριότητα, την κατασκευή, επισκευή, διαχείριση κτιρίων και κάθε μορφής εγκαταστάσεων για λογαριασμό του «Αθήνα 2004», όπως επίσης δραστηριότητες κοινωνικές, αθλητικές, πολιτιστικές, ιατρικές, ψυχαγωγικές, μορφωτικές ή τουριστικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή