Info–Quest, ο σύγχρονος βιβλιοθηκονόμος

Info–Quest, ο σύγχρονος βιβλιοθηκονόμος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ακόμα βιβλιοθήκες, η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιά και η Βιβλιοθήκη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, επέλεξαν τις λύσεις της Info-Quest για τον εκσυγχρονισμό και αυτοματισμό τους. Η Info-Quest, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, κατέχει την πρώτη θέση εξυπηρετούμενων χρηστών και τη δεύτερη θέση σε αριθμό εγκατεστημένης βάσης στην ελληνική αγορά.

Οι λύσεις που υλοποιεί στηρίζονται στη σουίτα προϊόντων Ηorizoτου οίκου DYNIX, που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκανική και αναπτύσσονται με βάση τις επιμέρους ανάγκες, το είδος του διαθέσιμου υλικού, την εμβέλεια και τους σκοπούς του εκάστοτε Ιδρύματος. Η DYNIX κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως στις λύσεις βιβλιοθηκονομίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 10.000 ακαδημαϊκές, ειδικές, σχολικές, δημόσιες βιβλιοθήκες και κοινοπραξίες βιβλιοθηκών σε περισσότερες από 40 χώρες, αποτελώντας τις πλέον διαδεδομένες τεχνολογίες στον τομέα των βιβλιοθηκών παγκοσμίως.

Σήμερα στους πελάτες της Info-Quest συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες ελληνικές βιβλιοθήκες και consortia βιβλιοθηκών, μεταξύ των οποίων το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσ/κης (60 βιβλιοθήκες), το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (45 βιβλιοθήκες), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Παν/μιο Ιωαννίνων (20 βιβλιοθήκες), το ΤΕΙ Λάρισας, το ΤΕΙ Καβάλας, το αμερικανικό Κολέγιο Αnatolia, η αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Κέντρο Διεθνούς Ευρωπαϊκού & Οικονομικού Δικαίου – Σχολή Δικαστών, το ΑLΒΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – «Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη» κ.ά.

Το έργο στην Εθνική Βιβλιοθήκη υλοποιείται από την Info-Quest, στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιά από την Pansystems και στη Βιβλιοθήκη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου από την Info-Trade, συνεργάτες της Info-Quest. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις παραπάνω βιβλιοθήκες ήταν και οι μόνες που εντός του 2003 επένδυσαν σε λύσεις αυτοματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή