Ανιχνεύει την αγορά των ΗΠΑ η Frigoglass

Ανιχνεύει την αγορά των ΗΠΑ η Frigoglass

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του έτους πρόκειται να ξεκαθαρίσει εάν ο Ομιλος Frigoglass θα επεκτείνει τις εργασίες του στην αγορά των ΗΠΑ. «Διερευνούμε την εν λόγω αγορά και φέτος θα ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν, πότε και ποιον τρόπο θα επενδύσουμε», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δ. Λόης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τα άμεσα σχέδια του ομίλου δεν προβλέπουν επέκταση στην Κίνα. O κ. Λόης, αφού εκτίμησε ότι και το 2004 τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου «θα κινηθούν ανοδικά», τόνισε ότι ο όμιλος αναμένει ενίσχυση των μεγεθών του και από την αυξανόμενη ζήτηση ψυγείων για τομείς όπως αλκοολούχα ποτά, εμφιαλωμένο νερό και γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και από τις νέες εφαρμογές του PET. Το PET, πρόσθεσε, μπαίνει δυναμικά και στην αγορά της μπίρας ειδικά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζει και διψήφιο αριθμό εξέλιξης. O κλάδος του PET συμμετέχει με 23% στη διαμόρφωση των πωλήσεων του ομίλου, ο τομέας της επαγγελματικής ψύξης με 54%, η Νιγηρία με 20% και τέλος ο κλάδος των πλαστικών όπου έχει αναδιαρθρωθεί με την πώληση των εταιρειών 3και Ipoma, με 3%. Αιχμή του δόρατος για τη Frigoglass είναι ο τομέας των επαγγελματικών ψυγείων, όπου άλλωστε είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη. Συνολικά η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 16 χώρες με 23 μονάδες παραγωγής και μέτοχοι είναι η Boval με 44,1%, η Competrol Et με 7,3% και η Liris Establ με 6,2%.

Στη χρήση του 2003 τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Frigoglass αυξήθηκαν κατά 8,5% και ανήλθαν σε 30.228 εκατ. ευρώ, από 27.851 εκατ. ευρώ το 2002. Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας είναι αυξημένα κατά 29% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 21,8 εκατ. ευρώ από 16,9 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 55,9 εκατ. ευρώ από 51,5 εκατ. ευρώ ενώ τα Ebit σε 30.228 από 27.851 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 312.556 εκατ. ευρώ έναντι 291.456 εκατ. ευρώ το 2002. Τη χρονιά που πέρασε οι επενδύσεις του Ομίλου Frigoglass έφθασαν τα 26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 10,5 εκατ. ευρώ απορρόφησε ο κλάδος της επαγγελματικής ψύξης, 0,5 εκατ. ευρώ ο κλάδος των πλαστικών, 1 εκατ. ευρώ ο κλάδος του PET και 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νιγηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή