Συλλογική αγωγή ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ. κατά γυμναστηρίων UNIVERSAL

Συλλογική αγωγή ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ. κατά γυμναστηρίων UNIVERSAL

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημεία και τέρατα καταγγέλλει η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) εναντίον της γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων UNIVERSAL ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ A.E., για εξαπάτηση, παραπλάνηση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Σύμφωνα με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., η εν λόγω εισηγμένη στο X.A. εταιρεία, μέσω του δικτύου γυμναστηρίων της, δεσμεύει τους πελάτες της με δυσνόητα συμβόλαια, για παροχή υπηρεσιών μέχρι και τρία έτη, υποχρεώνοντάς τους σε έκδοση πιστωτικής κάρτας, στην οποία όμως χρεώνεται ολόκληρο το ποσό, ώστε ακόμη κι όταν παύσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες, ο καταναλωτής να επιβαρύνεται με τις δόσεις. Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. κάνει λόγο για την «παγίδα» των εκπτώσεων στα συμβόλαια των πελατών και επισημαίνει ότι μέσα στον ίδιο χώρο υπογράφονται συμβόλαια για δύο διαφορετικές εταιρείες, εν αγνοία όμως του πελάτη.

Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., η πλέον πρόσφατη πρακτική της εταιρείας να κλείνει γυμναστήρια -συγκεκριμένα στου Ρέντη, τον Πειραιά, τη Νέα Ερυθραία και μόλις χθες στον Νέο Κόσμο- έχοντας εισπράξει όμως τα χρήματα των καταναλωτών -με τη σύμπραξη των τραπεζών. Βάσει αυτών, η Ενωση πρόκειται να προχωρήσει σε συλλογική αγωγή για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ζητάει την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την επιβολή κυρώσεων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ από την πλευρά της χαρακτηρίζει ανυπόστατο και ανακριβές το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ζητάει την κοινοποίηση του συνόλου των επώνυμων καταγγελιών που βρίσκεται στην κατοχή της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Η εταιρεία εισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «τα προνόμια και οι υποχρεώσεις των μελών των γυμναστηρίων του δικτύου είναι καταγεγραμμένα με σαφήνεια και εγκυρότητα προς ενημέρωση των καταναλωτών, των οργανώσεων που τους προστατεύουν και της Πολιτείας» και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει ως απώτερο σκοπό τη «μείωση της φήμης και της αξιοπιστίας της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή