ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΟΣ TABLEAU

Το εκλογικό σκάκι που παίζουν τα κόμματα, έχει άμεσο αντίκτυπο στη Σοφοκλέους…

Για τους ψηφοφόρους, λογικό είναι με αυτά που γίνονται να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια!

Εδώ, όμως, έπαθε νευρικό κλονισμό και η Σοφοκλέους!

Συνηθισμένα, θα μου πείτε, τα βουνά από τα χιόνια…

Ομως στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις του X.A., 121 μετοχές είχαν εύρος διακύμανσης από 10 έως 51%!

Επείγον αίτημα στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές έχει υποβάλει μεγάλο νομικό γραφείο των Αθηνών, για να πληροφορηθεί την πλήρη μετοχική σύνθεση (συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών που έχουν επέλθει τον τελευταίο χρόνο) των εισηγμένων εταιρειών γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία…

Εξ όσων γνωρίζω, το Χρηματιστήριο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα…

Αυτό βέβαια δεν πτοεί τους μεγαλοδικηγόρους, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα φέρουν σύντομα στην επικαιρότητα… πολύκροτη υπόθεση!

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, στου Μουσείου τη γειτονιά…

Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να παρέμβει το Χρηματιστήριο και να βάλει φρένο στις δεκάδες χρηματιστηριακές εταιρείες, σταματώντας τη φάμπρικα που έχουν ανοίξει με τις συστάσεις – αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις μετοχών;

Ειδικά κάποιες «τιμές στόχοι» και «δίκαιες τιμές» για μετοχές που συνήθως είναι στα αζήτητα, δεν μου φαίνονται σόι!

Ας μας έλεγαν τουλάχιστον τι είδους δεσμεύσεις, σχέσεις ή δεν ξέρω τι άλλο «κοινό» έχουν με τις μετοχές με τις οποίες καταπιάνονται!

Ψηφίζει OTE η Societe Generale!

H γαλλική τράπεζα περιλαμβάνει τη μετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών στις 10 καλύτερες επιλογές που υπάρχουν αυτή την περίοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η επιλογή των 10 έγινε με βάση έρευνα που πραγματοποίησαν οι αναλυτές της S.G. μεταξύ 246 εισηγμένων ευρωπαϊκών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή 25 τράπεζες, 10 ασφαλιστικές εταιρείες και 211 εταιρείες εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα.

Πάνω από 30 εκατ. ευρώ εισέπραξε ο Socrates από το placement 1.960.160 μετοχών της Ιντραλότ (το 5,09% της εταιρείας) που διεκπεραιώθηκε χθες.

Ξένοι επενδυτές φέρονται ότι είναι κατά τα 2/3 οι νέοι μέτοχοι, που αγόρασαν στην τιμή των 15,8 ευρώ ανά μετοχή.

Το γεγονός, παρ’ όλα αυτά, δεν ξένισε την αγορά…

Αλλωστε, είναι γνωστό, ότι εδώ και πολύ καιρό, ο Socrates προβαίνει σε συστηματικές κινήσεις που έχουν κοινό παρονομαστή, την ελάττωση των εταιρικών δεσμών του με τη μητέρα πατρίδα!

Παραείναι -βέβαια- βιαστικός αλλά πού ξέρετε! Εκλογές έρχονται! Να μη δέσει ο άνθρωπος, τον γάιδαρό του!