OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώρος Κωνσταντίνου

Εμφανίσθηκε αισιόδοξος ο Διευθύνων Σύμβουλος Coca Cola Τρία Εψιλον, για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου και τη φετινή χρονιά, επισημαίνοντας ότι σταθερός στόχος είναι η κερδοφόρος ανάπτυξη του όγκου των πωλήσεων. Οι προβλέψεις για φέτος αναφέρονται σε καθαρά κέρδη 140-150 εκατ. ευρώ, Ebit αυξημένα κατά 25-30% και όγκο πωλήσεων μεταξύ 6% και 8%. Το ενδιαφέρον του ομίλου πέραν των αναψυκτικών επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του κλάδου των εμφιαλωμένων νερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2002 έως σήμερα έχει δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για εξαγορές επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ενω αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες ανάλογες κινήσεις εάν φυσικά παρουσιασθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Φέτος οι επενδύσεις του ομίλου μπορεί να φθάσουν και τα 365 εκατ. ευρώ.

Μάϊκλ Αϊσνερ

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Institutional Shareholder Services, ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co., Μάικλ Αϊσνερ, για την επανεκλογή του, στο διιοκητικού συμβούλιο της εταιρείας, στο πλαίσιο ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. Η εταιρεία συμβουλεύει τους επενδυτές να μην τον προτιμήσουν και έτσι, ο κ. Αϊσνερ, ο οποίος μάχεται την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από την Comcast, φαίνεται ότι θα δώσει αυτή τη μάχη αποδυναμωμένος. Ο διεθνής Τύπος κάνει ήδη λόγο μάλιστα για «το κλείσιμο της αυλαίας της εποχής Αϊσνερ,» ο οποίος πάντως δεν πρέπει να έχει διιαίτερο παράπονο… Παρά τα προβλήματα της Disney, με τις συγκριτικώς χαμηλές αποδόσεις της μετοχής της τα τελευταία χρόνια, ο μισθός του κ. Αϊσνερ ανήλθε τον τελευταίο χρόνο στο 1 εκατομμύριο δολάρια, συν άλλα 6,25 ως πριμ…

Μπράϊαν Ρόμπερτς

«Η Comcast θα βάλει το καλωδιακό δίκτυο, η Disney την αρχειοθήκη της, με τις υπέροχες ταινίες.» Αυτό είναι με λίγα, αλλά σοφά λόγια, το σκεπτικό του διευθύνοντος συμβούλου της Comcast,Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος προσφέρει 66 δισεκατομμύρια δολάρια – εκ μέρους της μεγαλύτερης εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ- για την απόκτηση του ιστορικού κολοσσού της Disney. Ομως, δεν έιναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι εκφράζουν αντίθετη άποψη, υοπστηρίζουν δηλαδή ότι δεν πρόκειται για έναν συνδυασμό που θα ευτυχήσει, και αναφέρουν το πρόσφατο παράδειγμα της AOL και της Time Warner. Ομως, ο κ. Ρόμπερτς ενδέχεται τελικώς να έχει και αντίπαλο, καθώς ουδείς αμφισβητεί μέχρι στιγμής ότι η Disney θα πωληθεί, ενώ νέες πληροφορίες αναφέρονται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Liberty Media Group, όμιλο του κλάδου της καλωδιακής τηλεόρασης επίσης, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Τζον Μαλόουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή