Ενίσχυση μεγεθών από τον όμιλο Jumbo

Ενίσχυση μεγεθών από τον όμιλο Jumbo

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένες πωλήσεις και κέρδη παρουσιάζει ο όμιλος Jumbo το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου 2004. Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 114 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 21,58%, ενώ ο κύκλος εργασιών μετά την αφαίρεση των ενδοεταιρικών πωλήσεων ανήλθε σε 110 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 20,82%. Τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 20,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 27,42%, ενώ παρά το γεγονός ότι οι αποσβέσεις αυξήθηκαν κατά 800 χιλιάδες ευρώ (ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ), ο όμιλος Jumbo βελτίωσε το περιθώριο κέρδους του σε 18,8%. Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων του ομίλου ανήλθε σε 22,8 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 20,7% των πωλήσεών του, ενώ οι αμοιβές του προσωπικού αυξήθηκαν από 9,5 εκατ. ευρώ σε 11,5 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για την επί τα βελτίω αναδιάρθρωση του δανειακού προγράμματος, καταλήγοντας στη σύναψη ενός κοινοπρακτικού και ενός ομολογιακού δανείου, τα οποία αντικαθιστούν παλαιότερο δανεισμό. Το συνολικό ύψος των 2 νέων δανείων ανέρχεται στα 105 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή