O ΔΗΚΤΗΣ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος και οι «αρπακολλατζήδες»

Στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται και ορισμένες κοσμογονικές (!) αλλαγές που σημειώθηκαν την περίοδο 2000-2004 στον τομέα της φορολογίας. Μεταξύ αυτών, τονίζεται ότι «εντάχθηκαν στις δαπάνες που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισοδήμα τα ποσά που αφορούν την εισαγωγή και τη χρήση των νέων τεχνολογιών από την ελληνική οικογένεια και συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό λογισμικό και το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο». Το μέτρο βεβαίως δεν συνιστά κοσμογονική μεταβολή, είναι ωστόσο σημαντικό και αναμφίβολα θετικό για τις (φτωχότερες) οικογένειες με παιδιά. Μόνο όμως που τη ρύθμιση αυτή, την οποία επικαλούνται οι συντάκτες του προγράμματος, την κατήργησε ήδη απο πέρυσι ο αρμόδιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ N. Χριστοδουλάκης!! ΄H λοιπόν τον έχουν πολύ στην «απέξω» τον Νίκο ή οι ίδιοι είναι πολύ «αρπακολλατζήδες». Γιατί σε άλλο σημείο του προγράμματος διαβάζουμε ότι «έως τον Φεβρουάριο του 2002 (!) θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων»…

Το οικονομικό πρόγραμμα

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η παρουσίαση του «οικονομικού προγράμματος» του ΠΑΣΟΚ απο τον Γ. Παπανδρέου. Θα αναφερθεί στην απαλλαγή των νέων από τα ασφάλιστρα τα τέσσερα πρώτα χρόνια της εργασίας τους; Ενα μέτρο που με τόση θέρμη υποστήριξε στο Λαύριο… Θα πει τίποτε για τη συρρίκωνση του δημόσιου τομέα, την οποία διακηρύσσει ως άκρως αναγκαία ο κ. Στέφ. Μάνος και την οποία άλλωστε έθετε -με πρωτοσέλιδο άρθρο του τον Ιανουάριο- ως προϋπόθεση για να προχωρήσει σε προεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.;

Συντροφικά μαχαιρώματα

Η σφαγή των αμνών… έγινε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος, αμνοί και ερίφια δηλαδή, συγκεντρώθηκαν από νωρίς ώστε να πάρουν λίγη από τη δόξα, με το βλέμμα στη σταυροδοσία της 7ης Μαρτίου. H εντολή του Γ. Παπανδρέου όμως ήταν να μην εισέλθει κανείς υποψήφιος της B΄ Αθηνών στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, ώστε οι τηλεοπτικές εικόνες να δείχνουν τον ίδιο με τα τιμημένα γηρατειά και όχι ανάμεσα στους υποψηφίους. Ελα, όμως, που οι προνοητικότεροι είχαν εισέλθει πολύ νωρίτερα στην αίθουσα και, την κατάλληλη στιγμή, βρέθηκαν παρά τω προέδρω… Οι εκτός των τειχών δεν δέχθηκαν τη διαφορετική αντιμετώπιση, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα, απωθήθηκαν από την πόρτα και το ήμισυ της εκδήλωσης πέρασε με την ανταλλαγή «συντροφικών» φιλοφρονήσεων. Ηρεμία, σύντροφοι, 18 και μία έμειναν.

«Φλέρταρε» και τον έφαγε

Χθες το πρωί έβλεπε τον K. Καραμανλή, αλλά το προηγούμενο βράδυ είχε «φάει» ένα από τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας. Με εντολή της Γ. Αγγελοπούλου η «Αθήνα 2004» κατήγγειλε τη σύμβαση του κ. Γ. Γερόλυμπου, διευθυντή του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής Γ. Σπανουδάκη. O κ. Γερόλυμπος, με βάση καταγγελία που έφτασε επίσημα στις 9 Φεβρουαρίου στη διοίκηση της «Αθήνα 2004» και διερευνήθηκε άμεσα, είχε αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα με άλλον επιχειρηματία και είχε προσεγγίσει αμερικανική επιχείρηση, η οποία επιθυμούσε να αναλάβει έργα στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειας των Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή