Κατά 22,6% αυξημένα τα προ φόρων κέρδη του «Σαράντη» πέρυσι

Κατά 22,6% αυξημένα τα προ φόρων κέρδη του «Σαράντη» πέρυσι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προσπάθεια περιορισμού του κόστους λειτουργίας, αλλά και η ικανοποιητική πορεία των εργασιών στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης επηρέασαν θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Σαράντη το 2003, η διοίκηση του οποίου εμφανίζεται αισιόδοξη και για την τρέχουσα χρήση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, οι ενοποιημένες πωλήσεις έφτασαν τα 232,2 εκ. ευρώ απο 219 εκατ. ευρώ το 2002 σημειώνοντας αύξηση κατά 5,9%. Τα προ φόρων κέρδη έφτασαν για το ίδιο διάστημα στα 22,2 εκ. ευρώ, σε σχέση με 18,1 εκ. ευρώ το 2002, αυξημένα κατά 22,6%. Τα κέρδη του ομίλου έπειτα από δικαιώματα μειοψηφίας έφτασαν τα 15,0 εκ. ευρώ το 2003, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το 2002 που ήταν 12,0 εκ. ευρώ. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ποσοστό 16,7% επί του κύκλου εργασιών, έναντι 15,5% της προηγούμενης χρήσης.

Περιορισμός κόστους λειτουργίας

Οπως αναφέρει η διοίκηση, μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη της κερδοφορίας της Σαράντης για το 2003 είχαν οι προσπάθειές της για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας μέσω συγχωνεύσεων και η πολύ σημαντική αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους που έφτασε στο 53,5% το 2003 σε σύγκριση με 50,3% το 2002. Σημειώνεται ότι η Σαράντης συγχωνεύεται με τις εταιρείες Sanitas Sanitas A.E., Pet Leaders A.E., LobeliPharmacare A.E., Π.Α. Γιαννάς A.E. και Donomotura A.E. και ως ημερομηνία μετασχηματισμού έχει ορισθεί η 31.12.03.

Παράλληλα καλή ήταν και η πορεία των πωλήσεων το τελευταίο δίμηνο του 2003, ειδικά στον τομέα των ακριβών καλλυντικών, ενώ θετικά συνέβαλε και το γεγονός ότι στον χώρο της Ανατολικής Ευρώπης έγινε κατορθωτό να ξεπεραστεί η αρνητική επίδραση που προέκυψε από τη μεγάλη ανατίμηση του ευρώ. Για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εταιρείας είναι αισιόδοξη, καθώς εκτός των άλλων αναμένει μεγάλη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του ομίλου ως συνέπεια της μείωσης του δανεισμού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή