ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Νέα σειρά προϊόντων από την Εθνική

Μια νέα σειρά των καταθετικών – επενδυτικών προϊόντων «κεφάλαιο plus» διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στους πελάτες της. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ. Τα τρία νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της τράπεζας από 18 μέχρι και 25 Φεβρουαρίου 2004.

Καινοτόμα τιτλοποίηση

Η πρόσφατη τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων από την ASPIS BANK βραβεύθηκε, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Λονδίνο χθες, 17 Φεβρουαρίου 2004, ως η Πλέον Καινοτόμα Τιτλοποίηση. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το έγκυρο περιοδικό Structured Finance International που αποστέλλεται σε 20.000 τράπεζες, επενδυτικούς οίκους και θεσμικούς επενδυτές σε όλα τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου, οι οποίοι και ψηφίζουν για τα βραβεία. Η τιτλοποίηση έκλεισε τον Νοέμβριο 2003 και ήταν η πρώτη τιτλοποίηση που πραγματοποίησε φορέας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Μέσω της τιτλοποίησης, η ASPIS BANK άντλησε 250 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς χρηματαγορές. Η έκδοση κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, υπερκαλύφθηκε 4 φορές και έκλεισε με ιστορικά χαμηλή, για νέα αγορά, τιμολόγηση.

Πώλησε θυγατρική

Εναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής εταιρείας της «Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού» στη Βουλγαρία, Vitalakt Milk AD, στην εταιρεία United Milk Company AD (OMK). Η Vitalakt Milk AD προέκυψε από την απόσχιση του κλάδου της παραγωγής και διανομής γαλακτοκομικών προϊόντων της θυγατρικής εταιρείας της «Δέλτα Παγωτού», Vitalakt AD. Να σημειωθεί ότι η Vitalakt AD κράτησε τον κλάδο του παγωτού και βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησής της από την Delta Bulgaria AD, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.3.2004. Υπενθυμίζεται ότι η Delta Bulgaria AD δραστηριοποιείται από 1993 αποκλειστικά στην παραγωγή και διανομή παγωτού στη Βουλγαρία.

Εκδήλωση SGI ΤRΑDΕΜCΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η εκδήλωση με θέμα «Ποιότητα και Παραγωγή Εργων στην Ελλάδα», που διοργάνωσε η εταιρεία μελετών, έρευνας και ανάπτυξης SGI TRADEMCO. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Θ. Καπαρός, δ/νων σύμβουλος TUV Austria Ελλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ποιότητας στα δημόσια και ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα. Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Χ. Κούγιας, υπεύθυνος Ποιότητας της SGI TRADEMCO, που αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης για την ποιότητα των υπηρεσιών και τη μέριμνα της SGI-TRADEMCO για συνεχή εκπαίδευση των συνεργατών της με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και ενημέρωσή τους και τη συστηματική προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της.

Η μετοχή ΡΙΝΤΕΝΚΟ

Από σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, οι μετοχές της εταιρείας PINTENKO AEBE θα διαπραγματεύονται στο X.A. με νέα ονομαστική αξία 0,58 ευρώ από 0,55, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της A΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. ενημερώθηκε, για την εν λόγω αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, κατά τη συνεδρίασή του της 12/2/2004. Μεταξύ άλλων, η γ.σ. των μετόχων είχε επίσης εγκρίνει τη συγχώνευση, με απορρόφηση από τη RIDENCO A.E., των εταιρειών ΙΔΕΑ ΑΕΒΕ και ATLANTIC SPORTSWEAR A.E., καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσόν των ευρώ 542.087,09, που προήλθε από την εν λόγω απορρόφηση.

Χορηγός και η Hellas Jet

Η Hellas Jet ήταν Αργυρός Χορηγός του 4ου Συνεδρίου Ανώτατης Διοίκησης και Ανθρώπινων Πόρων που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η PriceWaterhouseCoopers το διήμερο 2 και 3 Φεβρουαρίου 2004, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία». Στο πλαίσιο μάλιστα του συνεδρίου, που είχε θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 – H επόμενη μέρα», δόθηκε έμφαση στους τρόπους ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της επιχειρησιακής βιωσιμότητας με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, βασικός άξονας και της φιλοσοφίας της Hellas Jet, ως σύγχρονης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας προς τον επιβάτη-καταναλωτή.