O επικεφαλής της ΔΕΛΤΑ παραχωρεί τα ηνία σε ξένο μάνατζερ

O επικεφαλής της ΔΕΛΤΑ παραχωρεί τα ηνία σε ξένο μάνατζερ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «οικογενειακός» χαρακτήρας του ομίλου ΔΕΛΤΑ ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν με την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διοίκησης, που σαφή στόχο έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του. Με τη φράση «δεν διοικώ μόνος μου, δεν το κάνω και δεν το θέλω», ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι «παραχωρεί» τα ηνία του ομίλου στον κ. JustiJenk, μάνατζερ με μεγάλη διεθνή εμπειρία, παραμένοντας ο ίδιος πρόεδρος όλων των εταιρειών του ομίλου. O κ. Jenk αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και αντιπρόεδρος των διοικητικών συμβουλίων όλων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου. O ρόλος του αντιπροέδρου στο νέο μοντέλο που υιοθετείται είναι αρκετά διαφοροποιημένος. Δεν έχει μόνο τις τυπικές από τον νόμο αρμοδιότητες, αλλά έχει την ευθύνη για την οργάνωση της λειτουργίας των διοικητικών συμβουλίων, δίνει την κατεύθυνση και ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο εκ μέρους της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, ενώ συγχρόνως αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θυγατρικών και της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών. Φυσικά, προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία αυτού του μοντέλου παραμένει η ύπαρξη ισχυρού, ικανού και δυναμικού management στην κάθε θυγατρική. Αυτό ήδη έχει επιτευχθεί -όπως διευκρίνισε ο κ. Δασκαλόπουλος- καθώς σήμερα η διοίκηση στο επίπεδο του διευθύνοντος συμβούλου ασκείται από μια ομάδα στελεχών που έχει 10 έως 20 χρόνια ο καθένας συνεισφέρει, από διάφορες θέσεις, στον όμιλο. O όμιλος ΔΕΛΤΑ Παγωτού διευθύνεται από τον κ. Διον. Νικολάου, της Γενικής Τροφίμων από τον κ. Δ. Τακά, της Goody’s από τον κ. Σωτ. Σεϊμανίδη ενώ στη ΔΕΛΤΑ Γάλακτος πρόσφατα τοποθετήθηκε ο κ. Αθ. Γιαννακάκος.

Νέο πρότυπο

«Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, «πως οι μεγάλες και ανταγωνιστικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να κινούνται με ελληνικό ορίζοντα, αλλά πρέπει να σηκώσουν το βλέμμα τους και να αντικρίσουν το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, το ευρωπαϊκό τους μέλλον. Πιστεύω», πρόσθεσε, «ότι δημιουργούμε ένα νέο πρότυπο διοικητικής σκέψης και πρακτικής που εύχομαι να είναι ερέθισμα και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις για να τολμήσουν, να προχωρήσουν στις αλλαγές που απαιτεί η εποχή μας». Από την πλευρά του, ο κ. JustiJenk ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι η ενίσχυση και επέκταση της ηγετικής θέσης του ομίλου σε πολλές κατευθύνσεις. Αλλωστε, ο κ. Jenk γνωρίζει πολύ καλά τον όμιλο της ΔΕΛΤΑ αφού έχει εργασθεί για διάφορα θέματά του και είχε ενεργό ρόλο στην αναδιάρθρωση της δομής του το 1999. Εφεξής στις βασικές επιδιώξεις του ομίλου περιλαμβάνονται η ενίσχυση της κερδοφορίας και της απόδοσης των κεφαλαίων, η εκμετάλλευση των συνεργειών ανάμεσα στις εταιρείες, η αποτελεσματική κατανομή και διαχείριση των συνολικών οικονομικών πόρων αλλά και η εξέλιξη της εφαρμογής όλων των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε ανώτατη θέση στον όμιλο Swire στο Χονγκ Κονγκ, ήταν εταίρος της εταιρείας Accenture και υπεύθυνος για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εταιρικής Χρηματοδότησης στην εταιρεία συμβούλων McKinsey.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή