«Απόρρητοι» οι όροι της σύμβασης με Credit Agricole, λέει η Εμπορική

«Απόρρητοι» οι όροι της σύμβασης με Credit Agricole, λέει η Εμπορική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και ο πρόεδρός της κ. Γ. Στουρνάρας αποφεύγουν να αποκαλύψουν τη σύμβαση για την πώληση μετοχών στην γαλλική Credit Agricole. Ενώ έχουν προκύψει σημαντικά θέματα όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, αποφεύγει να απαντήσει στο απλό ερώτημα αν η γαλλική τράπεζα μπορεί ή όχι να αντιστρέψει την πώληση επιστρέφοντας τις μετοχές στους πωλητές στην τιμή που τις αγόρασε. Απαντώντας χθες σε επιστολή της διοίκησης του X.A. για το επίμαχο θέμα περιορίστηκε σε γενικολογίες ότι όλα εξελίσσονται θετικά, υπογραμμίζοντας ότι κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν προτίθεται να τερματίσει τη συνεργασία.

Χωρίς να διαψεύδει -επίσημα και κατηγορηματικά- την ύπαρξη όρου με τον οποίο υποχρεώνεται να επαναγοράσει το ποσοστό συμμετοχής της γαλλικής τράπεζας σε περίπτωση που τερματιστεί η συνεργασία, η Εμπορική στη χθεσινή απάντησή της αρκέστηκε να αναφέρει ότι «όπως είναι γνωστό, κατά τη διεθνή πρακτική, οι συμβάσεις συνεργασίας και ειδικότερα μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων, δεν δημοσιοποιούνται, λόγω επιχειρηματικού απορρήτου και συνομολόγησης σχετικών ρητρών εμπιστευτικότητας μεταξύ των συμβαλλομένων».

Η διοίκηση της Εμπορικής, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέρει στην απάντησή της ότι «όσον αφορά την παραπάνω συνεργασία, σημειώνουμε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες από τις εποπτεύουσες αρχές και έχουν γίνει όλες οι γνωστοποιήσεις που επιβάλλονται από τον νόμο σε αυτές» τη στιγμή που ουδείς αμφισβήτησε τη νομιμότητα της σύμβασης.

Επίσης, στην απάντηση τονίζεται: «Κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η συνολική στρατηγική συμμαχία είναι μακροχρόνια και ανανεούμενη, εξελίσσεται πολύ θετικά, προς αμοιβαίο όφελος και τούτο θεωρούμε ότι αποδεικνύεται από την επέκτασή της και σε άλλους τομείς συνεργασίας, πέραν των προβλεπομένων στην αρχική σύμβαση, καθώς και από την απόκτηση επιπλέον μετοχών της τράπεζάς μας από την Caisse Nationale de credit Agricole».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή