Διαδικτυακή πύλη για τις λαϊκές βιβλιοθήκες

Διαδικτυακή πύλη για τις λαϊκές βιβλιοθήκες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Exodus ανέλαβε σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας (www.libver.gr) τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για τις λαϊκές βιβλιοθήκες της χώρας μας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς με την υλοποίησή του θα ενισχύσει την ίση και ενεργή συμμετοχή της περιφέρειας στο ελλαδικό αλλά και στο παγκόσμιο τοπίο.

Η Exodus ήρθε πρώτη στην τελική κατάταξη στον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας με τίτλο «Οριζόντια δράση δημιουργίας Δικτυακών Τόπων για τα Δημόσια Κέντρα Πληροφόρησης των Βιβλιοθηκών και χρηματοδοτείται από τις Δημόσιες Επενδύσεις του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, μέτρο 1.1 της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε μια προσπάθεια αύξησης της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στη χρήση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

Αντικείμενο του έργου είναι η δυναμική ανάπτυξη δικτυακών τόπων (έως 100 δικτυακοί τόποι) επιλεγμένων δημοσίων βιβλιοθηκών. Στη Θεματική αυτή πύλη, ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση γρήγορα και εύκολα σε ιστοσελίδες όλων των δημόσιων και επιλεγμένων δημοτικών βιβλιοθηκών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη φιλικότητα προς τον χρήστη, στην εύκολη διαχείριση του περιεχομένου, έτσι ώστε ο χρήστης να ξέρει πάντα πού ακριβώς είναι και πού θα βρει την πληροφορία που τον ενδιαφέρει.

Η Exodus A.E., μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς, προσφέρει «λύσεις» ηλεκτρονικού επιχειρείν, όπως: Διαδικτυακές εφαρμογές (Web Applications), συστήματα επικοινωνίας και πληροφόρησης για το εσωτερικό του οργανισμού (Intranets) ή για το δίκτυο συνεργατών (Extranets), συστήματα εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή (e.Learn), συστήματα ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών (Business Intelligence), συστήματα υποστήριξης εισπράξεων (e.Collect), Διαχείρισης Εσωτερικών Διαδικασιών (Business Process Management) και Εταιρικές ή θεματικές παρουσιάσεις σε CD ROMS – Ιnfopoints.

Το πελατολόγιο της EXODUS περιλαμβάνει δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως: Ομιλος Τραπέζης Πειραιώς, Ομιλος Boutari, Telestet, Εμπορική Τράπεζα, υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας, Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή