Εκτεθειμένοι για το στέγαστρο…

Εκτεθειμένοι για το στέγαστρο…

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα τοποθέτησης στεγάστρου στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου επισήμαναν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA) κ. Μουσταφά Λαρφαουί και ο εκτελεστικός διευθυντής της, κ. Κορνέλ Μαρκουλέσκου. Οι δηλώσεις των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της FINA έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί «μη συμβατικής υποχρέωσης» για την εγκατάσταση του στεγάστρου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε δηλώσει στη FINA ότι οι εργασίες για το σκέπαστρο είχαν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο! Ομως, πριν από μία εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα γιατί ο ανάδοχος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει το έργο εντός χρονοδιαγραμμάτων, με βάση τη σημερινή τεχνική λύση. H νέα λύση που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση επρόκειτο να συζητηθεί σε συνάντηση της ηγεσίας της FINA με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νάσο Αλευρά που είχε προγραμματιστεί για χθες το απόγευμα. O κ. Λαρφαουί απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε: «Το στέγαστρο στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο είναι απαραίτητο για τη διοργάνωση των Αγώνων και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι τόσο από τις εγκαταστάσεις, όσο και από την οργάνωση που έχουμε έως σήμερα δει». Εξάλλου, ο κ. Μαρκουλέσκου, αναφερόμενος στο σκέπαστρο του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, υποστήριξε ότι «πρέπει να τοποθετηθεί οπωσδήποτε και κάθε άλλη αναφορά σε αυτό το ζήτημα δεν εκφράζει τη Διεθνή Ομοσπονδία, την οποία εκπροσωπούν μόνο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της». Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελέχους της FINA σύμφωνα με τις οποίες η κατασκευή του σκεπάστρου ήταν «προαιρετική».

«Το στέγαστρο κρίνεται απαραίτητο όχι μόνο για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά και για να προφυλαχθούν οι αθλητές και οι θεατές από τον ήλιο και τη ζέστη του Αυγούστου. Το θέμα αυτό συζητείται από τη ΔΟΕ, τη FINA, την «Αθήνα 2004» και την ελληνική κυβέρνηση από το 2001», κατέληξε ο κ. Μαρκουλέσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή