Οι θυγατρικές ενίσχυσαν την Αλφα–Βήτα

Οι θυγατρικές ενίσχυσαν την Αλφα–Βήτα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών της Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος σε ενοποιημένη βάση για την οικονομική χρήση του 2003 διαδράτισε η πορεία των θυγατρικών εταιρειών. Σε ό,τι αφορά την εισηγμένη, αν και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε, τα κέρδη σημείωσαν ελαφρά κάμψη. Μείωση που, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, οφείλεται στις συνεχείς επενδύσεις στην πολιτική τιμών με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικής θέσης της Αλφα-Βήτα.

Ειδικότερα, στην οικονομική χρήση του 2003 ο ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών ανάμεσα στις εταιρείες του ομίλου, υπήρξε ταχύτερος στη θυγατρική ΤΡΟΦΟ, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης και αλλαγής του εμπορικού σήματος των καταστημάτων της. Τούτο είχε θετική επίπτωση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 901,55 εκατ. ευρώ το 2003 έναντι 837,29 εκατ. ευρώ το 2002. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 9,52 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 5,76 εκατ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 65,3%. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η αύξηση των κερδών οφείλεται αφ’ ενός στη θετική μεταστροφή των αποτελεσμάτων της ΤΡΟΦΟ και αφ’ ετέρου στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ΕΝΑ Α.Ε., παρότι ακόμη παραμένουν αρνητικά. Οπως επίσης σημειώνεται, τα θετικά αποτελέσματα της Τροφό αλλά και η λειτουργική της ενσωμάτωση οδήγησαν στην απόφαση για συγχώνευση με την Αλφα-Βήτα, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφορικά με τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Αλφα-Βήτα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,9% και από 737,98 εκατ. ευρώ το 2002 διαμορφώθηκε σε 789,04 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12,30 εκατ. ευρώ, έναντι 13,40 εκατ. ευρώ το 2002. H Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, οι επενδύσεις της οποίας φέτος αναμένεται να φθάσουν τα 29 εκατ. ευρώ, αναπτύσσει σήμερα ουσιαστικά τρεις διαφορετικής φιλοσοφίας δίκτυα: την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, την αλυσίδα City, καταστήματα cash & carry, ενώ προ δύο μηνών τέθηκε σε λειτουργία και το πρώτο πιλοτικό κατάστημα self scanning στο Χαλάνδρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή