H Vodafone βελτίωσε όλα τα οικονομικά της μεγέθη

H Vodafone βελτίωσε όλα τα οικονομικά της μεγέθη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη της και διατήρηση των θετικών τάσεων στο μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU), καθώς και στα μικτά μέσα λεπτά χρήσης (AMOU) για το εννεάμηνο Απριλίου -Δεκεμβρίου 2003, ανακοίνωσε η Vodafone. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το εννεάμηνο που έληξε το Δεκέμβριο του 2003 (η χρήση της εταιρείας ξεκινά την 1η Απριλίου) ανήλθε στα 1.092,4 εκατ. από 947,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν στα 420,2 εκατ., αυξημένα κατά 13,6% σε σχέση με τα 369,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 38,5%, δηλαδή 0,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το περιθώριο της αντίστοιχης περιόδου, επηρεασμένο από τον αυξημένο αριθμό πωλήσεων συσκευών.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 262 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,9%, αντικατοπτρίζοντας τη βελτίωση των αποτελεσμάτων μετά τις διαγραφές που έλαβαν χώρα την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οσον αφορά τους δείκτες ARPU και AMOU για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2003 παρουσίασαν σημαντική άνοδο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος εσόδων ανά πελάτη (ARPU) αυξήθηκε κατά 1% και έφτασε τα 31,48 ευρώ, ενώ ο μικτός μέσος όρος λεπτών χρήσης ανά συνδρομητή (AMOU) αυξήθηκε κατά 16% στα 113 λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή