Σειρά νέων προϊόντων με υψηλές αποδόσεις από την Intel το 2004

Σειρά νέων προϊόντων με υψηλές αποδόσεις από την Intel το 2004

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινώντας από νέες δυνατότητες όσον αφορά στον ήχο και στο video, μέχρι και την ταχεία πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η Intel Corporatioπαρουσίασε στη διάρκεια του IDF πως οι εξελισσόμενες δυνατότητες της εν κινήσει πληροφορικής ελκύουν νέους χρήστες και προδιαγράφουν νέες ευκαιρίες για τους δημιουργούς λογισμικού. «Νέα φορητά προϊόντα, καινοτομίες στην πλατφόρμα και ειδικά προγράμματα για τον κλάδο βοηθούν στην ανάπτυξη, τόσο του συνολικού μεγέθους της αγοράς των φορητών υπολογιστών, όσο και του ποσοστού των φορητών υπολογιστών που πωλούνται στο σύνολο των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών», δήλωσε ο κ. Anand Chandrasekher, πρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του Mobile Platforms Group της Ιntel.

Τα προϊόντα που θα παρουσιάσει η Intel μέσα στο 2004 «θα βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία της χρήσης φορητού υπολογιστή με ακόμη υψηλότερη απόδοση και περισσότερες επιλογές ασύρματης συνδεσιμότητας, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επιτρέποντας τη διάθεση πιο λεπτών και ελαφρών σχεδίων».

Το δεύτερο τρίμηνο του 2004, η Intel σχεδιάζει να παρουσιάσει έναν υψηλότερης απόδοσης επεξεργαστή Intel Pentium M (με την κωδική ονομασία «Dothan»), ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2004 θα αναβαθμίσει όλα τα στοιχεία της Intel Centrino mobile technology με την παρουσίαση της πλατφόρμας Sonoma. Η Sonoma περιλαμβάνει ένα νέο επεξεργαστή Intel Pentium M με ένα ταχύτερο εμπρόσθιο δίαυλο επικοινωνίας στα 533 MHz, ένα νέο Wi-Fi πομποδέκτη που υποστηρίζει τα πρότυπα ασύρματης δικτύωσης 802.11a, 802.11b και 802.11 κι ένα νέο chipset με την κωδική ονομασία «Αlviso».

Το chipset θα υποστηρίζει την τρίτη γενιά γραφικών και θα επιτρέπει την υποστήριξη συσκευών και προτύπων, όπως είναι το Direct Media Interface με βελτιωμένο εύρος ζώνης, τη δυνατότητα εξόδου του σήματος σε τηλεοπτική συσκευή, υψηλής ανάλυσης ήχο, οκτώ θύρες USB, τεσσάρων θυρών PCI Express και μέχρι 2GB μνήμης DDR2. Το Alviso θα υποστηρίζει, επίσης, το Intel High DefinitioAudio με δυνατότητες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, επιτρέποντας στον επεξεργαστή να παραμείνει σε κατάσταση «ύπνωσης» (sleep), ενώ συνεχίζεται η αναπαραγωγή ήχου.

Επιπλέον, στην παρουσίαση νέων δομικών στοιχείων που βασίζονται στο πυρίτιο, η Intel συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της και άλλους δημιουργούς λογισμικού για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων και καινοτόμων φορητών υπολογιστών. Ο Mobile Platform VisioGuide (MPVG) προσφέρει ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη μελλοντικών φορητών υπολογιστών που θα βασίζονται στην Intel Centrino mobile technology. Οι φορητοί υπολογιστές που οραματίζεται η Intel λειτουργούν ως πρώιμες επιδείξεις του MPVG, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες για καινοτομίες που υπάρχουν στον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών.

Ο MPVG 2004 περιλαμβάνει το πρώτο παράδειγμα της Intel του Extended Mobile Access (EMA), το οποίο επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες πληροφορίες ακόμη και με κλειστό το κάλυμμα του υπολογιστή, μέσω μιας δεύτερης οθόνης στην εξωτερική πλευρά του φορητού υπολογιστή που βασίζεται στη Intel Centrino mobile technology. Ο κατασκευαστής υπολογιστών Lenovo (Legend) παρουσίασε ένα μοντέλο από τη σειρά φορητών υπολογιστών που υποστηρίζουν το EMA «Vela» και η Insyde Software ανακοίνωσε λογισμικό που επιτρέπει τις λειτουργίες του EMA, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας, ο φορητός υπολογιστής να τίθεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όταν είναι κλειστό το καπάκι του, ενώ παραμένει συνδεδεμένος σε ένα ασύρματο εταιρικό δίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή