Καταγγελίες μετόχων μειοψηφίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Καταγγελίες μετόχων μειοψηφίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόσφατη Εκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, συνέβη και το εξής πρωτοφανές. H Βερνίκος Κόττερα δημοσίευσε στις εφημερίδες πρόσκληση για τη σύγκλιση της συνέλευσης στην οποία αναφερόταν ότι η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα. Το ίδιο αναφέρεται και στις ανακοινώσεις που απέστειλε η εταιρεία στο Χ.Α.

Ωστόσο, μέτοχοι που πήγαν στα γραφεία της εταιρείας για να συμμετάσχουν στη συνέλευση, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι κρίσιμες αποφάσεις είχαν ληφθεί πολλές ώρες πριν και η συνέλευση είχε ήδη λήξει. Τα στελέχη της Βερνίκος Κόττερα επικαλέστηκαν… τυπογραφικό λάθος: η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 14:0 και όχι στις 17:00!!!

Για το θέμα απέστειλε επιστολή στο X.A. και στην οποία η Βερνίκος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση ξεκίνησε τις εργασίες της στις 14:00 και διέκοψε στις 19:00, ώστε να παρευρεθεί και όποιος μέτοχος δεν είχε ενημερωθεί από τις δημοσιεύσεις μέσω των εφημερίδων της 23ης Ιανουαρίου 2004 και θεώρησε ότι η Γενική Συνέλευση θα γινόταν στις 17:00, σύμφωνα με την επιστολή μας μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ. Σας ενημερώνουμε ότι αντιληφθήκαμε το λάθος στην αναγραφή της ώρας, μεταξύ της επιστολής που σας αποστείλαμε μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ και των δημοσιεύσεων που έγιναν, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και έτσι θεωρήσαμε ότι η προσφορότερη απαιτούμενη ενέργεια ήταν όλοι οι μέτοχοι να παραμείνουν μέχρι τις 19:00».

H εταιρεία λοιπόν αντελήφθη ότι είχε ανακοινώσει λάθος ώρα συνέλευσης κατά τη διάρκεια της συνέλευσης(;) και δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα αναφέρει ότι η συνέλευση παρατάθηκε μέχρι της 19:00.

Μέτοχοι μειοψηφίας πάντως που πήγαν στη συνέλευση στις 17:00 διαψεύδουν κατηγορηματικά την ανακοίνωση της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η συνέλευση είχε ολοκληρωθεί (για την ακρίβεια διακοπεί για να συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου), αφού προηγουμένως είχαν ληφθεί όλες οι κρίσιμες αποφάσεις.

Τα τριτοκοσμικά αυτά περιστατικά δεν φαίνεται να συγκίνησαν διόλου τους εποπτικούς φορείς. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, μέτοχοι μειοψηφίας έχουν προχωρήσει σε επώνυμες καταγγελίες των περιστατικών, κάτι που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την επέμβαση των αρμοδίων φορέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή