To 42% του Allou Fun Park στην Audiovisual Enterprises

To 42% του Allou Fun Park στην Audiovisual Enterprises

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 42% του ψυχαγωγικού πάρκου Allou FuPark προχώρησε η Audiovisual Enterprises, με τη σχετική συμφωνία με την «Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα A.E.» να προβλέπει επίσης την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων τόσο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όσο και σε νέες εκτάσεις. H είσοδος της Audiovisual στην αγορά των θεματικών πάρκων εντάσσεται στο σχέδιο της εταιρείας για την παροχή ολοκληρωμένων ψυχαγωγικών προτάσεων. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η Audiovisual Enterprises, που στις αρχές του νέου έτους θα εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά του X.A., προχώρησε τον Αύγουστο του 2002 στην εξαγορά της αλυσίδας πολυκινηματογράφων Ster Cinemas, η οποία πρόσφατα εγκαινίασε έναν ακόμα πολυκινηματογράφο επί της οδού Αχαρνών 375. Το multiplex Αχαρνών είναι συνολικής επιφανείας 7.000 τ.μ. και πέραν των 10 κινηματογραφικών αιθουσών διαθέτει καταστήματα ένδυσης, εστίασης, βιβλιοπωλείο, ενώ ο φωτισμός του κέντρου είναι προγραμματισμένος να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας. Πλέον, η Ster διαθέτει πέντε πολυκινηματογράφους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του 6ου Cineplex, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, με την εξαγορά του 42% του Allou FuPark ο Ομιλος Βαρδινογιάννη και η Audiovisual επιχειρούν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στην αγορά των θεματικών πάρκων, μετά τη σημαντική καθυστέρηση που παρουσιάζουν τα αντίστοιχα σχέδια του ομίλου της Village για την ανάπτυξη μεγάλου θεματικού πάρκου. Οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας με τον δήμο Ανω Λιοσίων για την εξασφάλιση έκτασης που θα φιλοξενήσει την ανάπτυξη δείχνουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο, με την αυστραλιανή εταιρεία να προσανατολίζεται στην περιοχή των Μεσογείων κατά μήκος της Αττικής Οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή