Ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πειρασμός των ρευστοποιήσεων επικράτησε στη πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου. O γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,90% και διαμορφώθηκε στις 3.036,71 μονάδες.

Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν, 121 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 170 σημείωσαν πτώση και 91 παρέμειναν αμετάβλητες. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο όγκος συναλλαγών και έφθασε τα 201,5 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 26,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσυμφωνημένες συναλλαγές που άλλαξαν χέρια ήταν οι εξής: με τη μορφή πακέτου ο Ομιλος της Attica Group απέκτησε το 9,51% των Μινωικών. Ειδικότερα μέσω του Χ.Α. πραγματοποιήθηκε πακέτο 6.745.471 μετοχών των Μινωικών Γραμμών στην τιμή των 3,30 ευρώ. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 22.260.054 ευρώ.

Τα υπόλοιπα πακέτα αφορούσαν τους εξής τίτλους: για τη μετοχή της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 51.000 και 50.000 τεμαχίων στα 23,10 και 23,06 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 33.000 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 19,68 ευρώ και δύο πακέτα των 56.180 και 130 τεμαχίων της Νεοχημικής στα 3,81 και 4 ευρώ αντίστοιχα. Μεγάλες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ μικρή άνοδο είχαν ο Mid Cap 40 και ο Small Cap 80. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών εμφάνισαν ΔΕΗ, Μινωικές, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Cosmote. Από τους επιμέρους κλάδους τη σημαντικότερη υποχώρηση σημείωσαν οι τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, οι τράπεζες, ενώ κέρδη σημείωσαν οι κλωστές και τα ορυκτά τσιμέντα. Τη σημαντικότερη άνοδο σημείωσαν Παρνασσός, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Λαννέτ, Μινωικές, Optima ΑΕΕΧ. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Δάιος, Χατζηκρανιώτης. Στην εβδομαδιαία ενημέρωση προς τους επενδυτές, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ, υπογραμμίζει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εστιασθεί στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και διευκρινίζει ότι, παρά το θετικό momentum, η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τη δίκαιη αποτίμησή γεγονός που την καθιστά επιφυλακτική και με το «δάχτυλο στη σκανδάλη». Στα θετικά για τη διατήρηση του «ζεστού» κλίματος στην αγορά η Praxis καταγράφει:

1. Τις επιχειρηματικές κινήσεις με πιο πρόσφατη την απόκτηση ποσοστού 9,51% των Μινωικών Γραμμών από την Attica group. 2. Την προσδοκία για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών. 3. Την ανακοίνωση του νέου επιχειρηματικού προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας η παρουσίαση του οποίου αναμένεται την 1η Μαρτίου. Ανεστης Ντοκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή