Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν 127 μετοχές

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν 127 μετοχές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επίκεντρο το κύμα ρευστοποιήσεων από ξένα χαρτοφυλάκια στη μετοχή του OTE και τις εντολές αγορών για την Alpha Bank (+5,3%), η Σοφοκλέους έκλεισε για 2η συνεχή συνεδρίαση με άνοδο 0,80% στις 3.231,48 μονάδες. Συνολικά 127 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 120 σημείωσαν πτώση και 135 παρέμειναν αμετάβλητες. H συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 206 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 2,3 εκατ. ευρώ αφορούσε πακέτα. Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 50 τεμαχίων της Audio Visual στα 2 ευρώ, ένα πακέτο 30.000 τεμαχίων της Eurobank στα 24,60 ευρώ, ένα πακέτο 30.575 τεμαχίων της Εθνικής στα 30,14 ευρώ και ένα πακέτο 49.000 τεμαχίων της Motor Oil στα 13,34 ευρώ.

Ο FTSE 20 ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 1.801,25 μονάδες, ο Mid 40 κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 2.783,07 μονάδες και ο Small Cap έκλεισε στις 489,20 μονάδες, μειωμένος οριακά κατά 0,05%.

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 30,12 ευρώ, της Πειραιώς κατά 1,36% στα 16,38 ευρώ.

Στις μετοχές του εικοσάρη με κέρδη έκλεισαν οι εξής μετοχές: Cosmote, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τρία Εψιλον, Γερμανός, Ιντρακόμ, Βιοχάλκο, Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Από τους επιμέρους δείκτες οι τράπεζες, η ακίνητη περιουσία και οι βιομηχανίες κατέγραψαν τη σημαντικότερη ενίσχυση, ενώ τα είδη λύσεις πληροφορικής και οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν.

Η επιτυχημένη υπερκάλυψη της τέταρτης μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ, η συνέχιση της παρουσίας των ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά, η ψήφος εμπιστοσύνης που δίδεται από την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου προς την κυβέρνηση Καραμανλή για τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής με στόχο το νοικοκύρεμα στο Δημόσιο και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, έχουν ανάψει το «πράσινο φως» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την είσοδο στο X.A. του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τη διάθεση μέσω placement νέου ποσοστού της ΔΕΗ και τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της Εμπορικής Τράπεζας σε υποψήφιους αγοραστές.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρουν ότι οι διαθέσεις μετοχών από τις ΔΕΚΟ μέχρι το τέλους του 2005 και οι προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εισηγμένων μέσα στη χρονιά που διανύουμε, συντηρούν και ενισχύουν το επιλεκτικό ενδιαφέρον της αγοράς μετοχών, στοιχείο το οποίο ενδυναμώνει την αισιοδοξία για συνέχιση των ανοδικών τάσεων και διατήρηση της δυναμικής και για το άμεσο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή