EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλούστερες περιβαλλοντικές μελέτες για τα ξενοδοχεία

Απλουστεύονται οι διαδικασίες και μειώνονται οι απαιτήσεις για τις μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όσον αφορά την υποβολή Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας-Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ η οποία εκδόθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. H σχετική απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Απαλλάσσονται οι επιπλωμένες επαύλεις και οι κατοικίες, τα επιπλωμένα διαμερίσματα κ.λπ. από την υποχρέωση υποβολής ΜΠΕ.

– Απαλλάσσονται, επίσης, από την υποχρέωση σύνταξης ΜΠΕ τα μέχρι 50 κλινών ξενοδοχεία, που κτίζονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμών.

– Για τα ξενοδοχεία δυναμικότητας μέχρι 100 κλινών και για τα μεσαία (από 100 έως 200 κλίνες), που κτίζονται εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμών κάτω των 20.000 κατοίκων απλουστεύονται οι απαιτήσεις για ΜΠΕ. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία μέχρι 300 κλινών, που χτίζονται εντός σχεδίου πόλεως (άνω των 20.000 κατοίκων).

Με τις ρυθμίσεις αυτές διευθετείται ένα από τα σημαντικότερα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν χρόνια τώρα, εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. O υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Λιάσκος με αφορμή την υπογραφή της απόφασης τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα δώσουν ώθηση σε νέες επενδύσεις στον τουρισμό, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και εισόδημα κυρίως στην περιφέρεια.

ΝΕΛ κατά SEMT Pielstick γαι τις βλάβες στα «Αίολος»

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2005, πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου κατά της SEMT Pielstick. H ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση 29 εκατ. ευρώ εξαιτίας των συνεχών βλαβών που παρουσιάζουν τα 3 ταχύπλοα Αίολος που κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία εκ των οποίων τα 2 αυτό το καλοκαίρι τέθηκαν εκτός λειτουργίας δυσχεραίνοντας το επιβατικό έργο της ΝΕΛ. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο X.A. η εισηγμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία προσθέτοντας ότι μέσα στον Αύγουστο, κατατέθηκε στο Εμπορικό Δικαστήριο του Bobigny αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον διορισμό από το δικαστήριο πραγματογνώμονα προκειμένου να εξετάσει και να ενημερώσει το δικαστήριο για τα ακριβή αίτια και την πραγματική έκταση των προβλημάτων που εμφάνισαν οι μηχανές των τριών ταχυπλόων πλοίων μας, όπως επίσης και για το ακριβές μέγεθος των ζημιών μας. Σε άλλα σημεία της επιστολής η ΝΕΛ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι οφειλές προς το ΝΑΤ είναι σε φάση διακανονισμού και σταδιακών αποπληρωμών. H ΝΕΛ εκτιμά ότι η προγραμματιζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι επιτυχής. Στην περίπτωση μη πλήρους κάλυψης της προγραμματιζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το Δ.Σ. θα αποφασίσει σχετικά ούτως ώστε να υπάρξει θετική έκβαση. Στη δυσμενέστερη δε των περιπτώσεων όπου θα υπάρχει μόνο η συμμετοχή του βασικού μετόχου (ο οποίος και έχει δεσμευτεί για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση της 10ης Ιουλίου 2005) το Δ.Σ. και πάλι θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του με βάση τα νέα δεδομένα, όπως θα διαμορφωθούν.

Εγκαινιάζεται σήμερα το φιλόδοξο ψυχαγωγικό κέντρο Κosmopolis

Πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια του ψυχαγωγικού κέντρου Kosmopolis που ανέπτυξε η Πειραιώς BOTIFIN A.E. μέλος του ομίλου Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς. Το Kosmopolis βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό, σε έκταση 8,7 στρεμμάτων, και περιλαμβάνει 12 κινηματογραφικές αίθουσες Odeon, συνολικής χωρητικότητας 2.025 ατόμων, 1.500 τ.μ. χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, 480 θέσεις στάθμευσης σε 4 υπόγεια και 5.100 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει ο πολυκινηματογράφος των 12 αιθουσών που εκμεταλλευέται η Odeon και αποτελεί την παρθενική εμφάνιση της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι χώροι, που θα περιλαμβάνουν εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, θα δοθούν σταδιακά προς χρήση στο κοινό μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στελέχη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξα για την πορεία της επένδυσης σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητά του, «ποντάροντας» στην καλή πρόσβαση, το ανθρώπινο μέγεθος του κέντρου που δημιουργεί οικεία ατμόσφαιρα στον χρήστη, αλλά και στην έλλειψη παρόμοιων αναπτύξεων στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το δεύτερο Kosmpopolis που αναπτύσσει ο όμιλος εταιρειών Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς λειτουργεί ήδη από πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία το ομώνυμο εμπορικό-οικιστικό συγκρότημα στην Κομοτηνή.

Δύο νέα ελληνικά μέλη στην αλυσίδα Best Western

Ακόμα δύο νέα ελληνικά ξενοδοχεία εντάχθηκαν στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα τη Best Western. Πρόκειται για το «Best Western Saint George Hotel», στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και το  «Best Western Rozos Hotel» στο Πόρτο Χέλι. Με τα δύο νέα μέλη, τα ξενοδοχεία της Best Western στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στα 24 και βρίσκονται στην Αττική και σε 11 ακόμα περιοχές ή νησιά της χώρας μας. Η πρόεδρος και γενική διευθύντρια της Best Western Ελλάδας Carol Marriott δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η προσθήκη των δύο νέων ελληνικών ξενοδοχείων στην αλυσίδα σηματοδοτεί την ταχεία ανάπτυξη της Βest Western στη χώρα μας. Κάθε ξενοδοχείο με την ένταξή του, πέρα από την πιστοποίηση ποιότητας και την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η χρήση του ονόματος της Best Western, διευρύνει αυτόματα τον κύκλο πελατών του. Το ξενοδοχείο Best Western Rozos, είναι ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο 3 αστέρων με 22 δωμάτια, στο Πόρτο Χέλι. Το 4 αστέρων ξενοδοχείο Best Western Saint George βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την παραλία, στο κέντρο της Ασπροβάλτας. Το ξενοδοχείο διαθέτει 35 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Σημειώνεται ότι η Best Western International αριθμεί σήμερα 4.122 ανεξάρτητης ιδιοκτησίας και διοίκησης ξενοδοχεία-μέλη και 309.869 δωμάτια σε 79 χώρες και περιοχές, εκ των οποίων τα 1.230 ξενοδοχεία και τα 80.125 δωμάτια βρίσκονται στην Ευρώπη.Μ.Θ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή