Μεγάλη πτώση σημείωσε η εταιρεία πληροφορικής CPI

Μεγάλη πτώση σημείωσε η εταιρεία πληροφορικής CPI

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη κατά 90,4% σε επίπεδο ομίλου και κατά 75,5% σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, παρουσίασαν τα κέρδη της εταιρείας πληροφορικής CPI για την τελευταία χρήση (Ιούλιος 2004 – Ιούνιος 2005) που ανακοινώθηκαν χθες. Τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου περιορίστηκαν σε 129.000 ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ τα κέρδη της μητρικής προσέγγισαν τα 430.000 ευρώ. H διοίκηση της CPI χαρακτηρίζει την κάμψη των κερδών «αναμενόμενη» και την αποδίδει «στο αρνητικό κλίμα της ελληνικής αγοράς τόσο στο σύνολό της όσο και ειδικότερα στον κλάδο πληροφορικής και στη ραγδαία πτώση των τιμών μέρους των προϊόντων που διανέμει».

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφθασε τα 31,6 εκατ. έναντι 27,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή οικονομική χρήση, σημειώνοντας αύξηση 13%. Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 27,7 εκατ. έναντι 24,8 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από υπηρεσίες έφτασαν τα 4,5 εκατ. έναντι δύο εκατ. το προηγούμενο έτος, αποτελώντας πλέον το 14% των εσόδων του ομίλου.

Η διοίκηση της εταιρείας για τη χρήση που έληξε, θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της, τη διανομή μερίσματος 0,179 ευρώ / μετοχή. Το προτεινόμενο μέρισμα, είναι τετραπλάσιο του μερίσματος της χρήσης 2003-2004 και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 30% με βάση τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή