Υποχώρησαν οριακά τα κέρδη της Πρόοδος

Υποχώρησαν οριακά τα κέρδη της Πρόοδος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές μεταβολές παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη της Πρόοδος στο α’ εξάμηνο, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν οριακά, ενώ μικρή ήταν και η αύξηση των εσόδων της. Ετσι, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της επενδυτικής μειώθηκαν κατά 0,61% και διαμορφώθηκαν στα 10,751 εκατ. ευρώ, έναντι 10,817 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,33 ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα της Πρόοδος διαμορφώθηκαν την ίδια περίοδο σε 12,279 εκατ. ευρώ, έναντι 12,074 εκατ. ευρώ το 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 1,7%. Σημειώνεται ότι τα οικονομικά μεγέθη της επενδυτικής έχουν καταρτισθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης.

Οπως αναλύει περαιτέρω σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα έσοδά της κατά το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν ως εξής: πρόσοδοι 3,961 χιλ. ευρώ, κέρδη χαρτοφυλακίου 8,273 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 5,837 χιλ. ευρώ προέρχεται από την αποτίμηση του εμπορικού χαρτοφυλακίου. Επίσης, τα κέρδη από αποτίμηση των διαθεσίμων προς πώληση επενδύσεων, τα οποία αύξησαν απευθείας τα ίδια κεφάλαια, ανήλθαν σε 1,968 χιλ. ευρώ.

Ανοδος 10,16% μετοχής φέτος

Με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης, στην αντίστοιχη περίοδο του 2004, τα καθαρά κέρδη ανέρχονταν σε 10,818 χιλ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 3,539 χιλ. ευρώ σύμφωνα με τις λογιστικές αρχές που εφάρμοσε η εταιρεία στην προηγούμενη χρήση.

Από την αρχή του έτους μέχρι την 30.6.2005, η τιμή της εσωτερικής αξίας της μετοχής αυξήθηκε κατά 10,16%.

Την ίδια ημερομηνία, το καθαρό ενεργητικό της εταιρείας (σε τιμές κλεισίματος) ήταν τοποθετημένο κατά 73,9% σε εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά 2,6% σε μη εισηγμένες μετοχές, κατά 1,4% σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, κατά 0,2% σε μερίδια μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων και το υπόλοιπο σε διάφορες μορφές βραχυπρόθεσμων καταθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή