Ξεκινά το ασυρματικό δίκτυο «Αίολος» της Teledome

Ξεκινά το ασυρματικό δίκτυο «Αίολος» της Teledome

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη λειτουργίας του ιδιόκτητου ασυρματικού δικτύου κορμού «Αίολος» ανακοίνωσε η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Teledome. Για την κατασκευή του δικτύου, έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, η Teledome επένδυσε πάνω από οκτώ εκατ. ευρώ. Κατά τη διοίκηση της εταιρείας, πρόκειται για «την 5η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα σε έργα τηλεπικοινωνιακής υποδομής». Ο «Αίολος», ο οποίος καλύπτει τον άξονα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους τους ενδιάμεσους νομούς, πήρε το όνομά του λόγω του ότι χρησιμοποιεί ως μέσο μεταγωγής τον αέρα. Διαθέτει χωρητικότητα 7+1 STM1 (7 * 155 MBit) και περνάει μέσα από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Αττικής (Οινόφυτα και Αθήνα).

Σήμερα ο «Αίολος» καλύπτει τα τέσσερα από τα έντεκα σημεία διασύνδεσης με το δίκτυο του ΟΤΕ. Η κάλυψη και των υπόλοιπων επτά σημείων διασύνδεσης είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της εταιρείας εντός των επόμενων δύο ετών. Με την ολοκλήρωση και αυτών των τμημάτων, το πανελλαδικό δίκτυο μεταγωγής της Teledome θα ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από το δίκτυο του ΟΤΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Teledome, Αθ. Πηλιούνης, δήλωσε ότι «μέσω του δικτύου αυτού, στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει σημαντικά τις τιμές των υπεραστικών κυκλωμάτων, βοηθώντας την ελληνική επιχείρηση να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη και να γίνει ποιο ανταγωνιστική». Επιπλέον, προϊόντα και υπηρεσίες που άμεσα θα προσφερθούν πάνω από το δίκτυο αυτό και με πολύ χαμηλό κόστος, είναι η μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων, απαραίτητες για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υποκαταστήματα και βρίσκονται στον άξονα του «Αίολος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή