Siemens εγκαλεί ΟΣΕ για τα σκύρα με αμίαντο

Siemens εγκαλεί ΟΣΕ για τα σκύρα με αμίαντο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που ο ΟΣΕ και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών με ευρήματα, αποσιωπήσεις αλλά και χειραγωγήσεις πασχίζουν να υποβαθμίσουν είτε την αμιαντοεισαγωγή των γαλλικών κλινοθέσεων είτε τη σοβαρότερη υπόθεση των σκύρων με περιεκτικότητα αμιάντου κάποιοι άλλοι αντιδρούν. Στις 8 Αυγούστου 2005, αμέσως μετά το δημοσίευμα της «K» (31 Ιουλίου) που αναφερόταν σε τέσσερα τουλάχιστον λατομεία, που προμηθεύουν τον ΟΣΕ με σκύρα, των οποίων η περιεκτικότητα σε αμίαντο κυμαίνεται από 12% έως 28% και απαγορεύεται να διατίθενται στην αγορά ως άκρως επιβλαβή, η Siemens παρενέβη με επιστολή της. O υπεύθυνος τμήματος μεταφορών και τρένων της Siemens Peter Bingart γράφει: «Διαβάσαμε ότι σκύρα που περιέχουν αμίαντο χρησιμοποιήθηκαν σε έργα επίστρωσης ορισμένων γραμμών. Θα θέλαμε να μάθουμε εάν τέτοια σκύρα χρησιμοποιήθηκαν:

– Στην περιοχή γύρω, αλλά και μέσα στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης

– Στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Ειδομένης.

– Σε όποιο άλλο σημείο προσέρχεται συχνά ή εργάζεται το προσωπικό μας.

Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε ποιες από τις παραπάνω περιοχές επηρεάσθηκαν. Επιπλέον επιβεβαιώστε ποιες περιοχές δεν επηρεάζονται. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεσθε το ενδιαφέρον μας, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώνουμε τους νόμους της E.E. σε κάθε θέμα που συναρτάται με την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού μας στο εργασιακό περιβάλλον».

Η Siemens, λοιπόν, από τη Γερμανία που έχει εμπλοκή σε έργα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης του ΟΣΕ, συνάμα είναι και προμηθευτής τροχαίου υλικού, έσπευσε να πληροφορηθεί αν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το προσωπικό της από τα σκύρα με περιεκτικότητα αμιάντου. O ΟΣΕ ακόμα πασχίζει να κρύψει το διπλό πρόβλημα (βαγόνια και σκύρα) από το δικό του προσωπικό. Τα συμπεράσματα είναι εύγλωττα, αν σε αυτά προστεθεί και η πληροφορία ότι από τις 8 Αυγούστου οι «αρμόδιοι» του ΟΣΕ παραπέμπουν την επιστολή… από τον Αννα στον Καϊάφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή