Δυσφορία στην Εγνατία από τη διείσδυση της Marfin

Δυσφορία στην Εγνατία από τη διείσδυση της Marfin

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές αναταράξεις προκάλεσε στην Εγνατία Τράπεζα η εξαγορά πακέτου μετοχών της από τη Marfin Financial Group. H διοίκηση της Εγνατίας αντέδρασε έντονα στην είσοδο της Marfin, ενώ, κατά πληροφορίες, ιδιαίτερα δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος -και εκ των βασικών μετόχων- της τράπεζας κ. B. Θεοχαράκης.

Σε ανακοίνωση της Εγνατίας Τράπεζας τονίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση, οι μεμονωμένες αυτές μεταβιβάσεις δεν έχουν επίδραση στην καλή πορεία της τράπεζας όπως αυτή τηρείται από τη σημερινή της διοίκηση. Ουδεμία άλλη πρόθεση μεταβίβασης σημαντικού ποσοστού των κυρίων μετόχων της τράπεζας υπάρχει ούτε συγκεκριμένες συζητήσεις για συνεργασίες στρατηγικής συμμαχίας»

Από την πλευρά της η Marfin με χθεσινή ανακοίνωσή της επιδιώκει να ρίξει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας την κίνηση για την απόκτηση του 10,07% της Εγνατίας μη επιθετική. Τονίζεται ότι «το γεγονός ότι ήταν σε γνώση μόνον των άμεσα συναλλαχθέντων αποτελεί επιταγή της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, την οποία και τηρήσαμε. Τα αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και επιθυμίας συνεργασίας με τον πρόεδρο της Εγνατίας Τράπεζας κ. Βασ. Θεοχαράκη και τον αντιπρόεδρο κ. Αλέξ. Μπακατσέλο, καταξιωμένους επιχειρηματίες και ιστορικούς μετόχους της τράπεζας, είναι δεδομένα». Υπογραμμίζεται ότι στην προκειμένη επένδυση δεν τίθεται θέμα αποκτήσεως του «ελέγχου» της τράπεζας μέσα από αντιδικία με άλλους μεγάλους μετόχους όπου θα επικρατήσει αυτός που θα διαθέτει περισσότερες μετοχές, αλλά συνεργασίας και συνδρομής για την καλύτερη δυνατή πορεία της τράπεζας προς το συμφέρον όλων των μετόχων. Παράλληλα, η Marfin τονίζει ότι η τιμή (3,56 ευρώ ανά μετοχή) στην οποία έγινε η επένδυση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της για τις προοπτικές της Εγνατίας Τράπεζας. Τονίζεται ακόμα ότι πεποίθηση της Marfin F.G. είναι ότι με τη συγκέντρωση δυνάμεων των μεσαίου μεγέθους τραπεζών θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους. «Σ΄ αυτή τη συγκέντρωση όμως επιθυμούμε να συμβάλουμε μόνο μέσα από φιλικές συνεργασίες και πραγματοποιώντας επενδύσεις μόνο σε απόλυτα λογικές τιμές».

Ανοδος μετοχής

Οι ανακατατάξεις στη μετοχική σύνθεση της Εγνατίας προκάλεσαν ευφορία στη Σοφοκλέους. H κοινή μετοχή της τράπεζας έκλεισε στα 4,02 ευρώ (+10,44%) με συναλλαγές 5.074.258 τεμαχίων, ενώ η προνομιούχος στα 3,3 ευρώ (+8,55%) με συναλλαγές 955.447 τεμαχίων. Παράλληλα χθες μετακινήθηκαν πακέτα μετοχών που αντιστοιχούν στο 7,0798% των προνομιούχων και στο 2,38% των κοινών μετοχών της Εγνατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή