EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κερδών 74,2% το πρώτο εξάμηνο η Fashion Box Ηellas

Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Fashion Box Ηellas το πρώτο εξάμηνο του 2005. Αύξηση κατά 22,9% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της, φθάνοντας τα 9,048 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 74,2% και ανήλθαν σε 369.000 ευρώ έναντι 212.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 579.000 ευρώ έναντι 380.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2004, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση κατά 35,3% και διαμορφώθηκαν στα 873.000 ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005. Οπως προκύπτει, ο κύριος όγκος της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών πηγάζει από τις πωλήσεις χονδρικής, οι οποίες ανήλθαν στα 5,843 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,4%, ενώ ανοδικοί ήταν οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων εξωτερικού, καθώς και οι πωλήσεις των καταστημάτων franchise. Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν αύξηση 18,5% και ανήλθαν στα 3,205 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 έναντι 2,704 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με κύριο άξονα μεγέθυνσης τα καταστήματα Replay Stores.

H Vivodi Telecom χορηγός της «Αutoland» στη 70η ΔΕΘ

Την αποκλειστική χορηγία της «Αutoland» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η παρουσία της Vivodi Telecom στην 70ή Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, από τις 9 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2005. Περίπτερα της εταιρείας θα είναι εγκατεστημένα και στις ενότητες «Digiland» (κεντρικό περίπτερο) και «Whitehouse», ενώ στο κεντρικό περίπτερο της Vivodi Telecom (Νο 8 /«Digiland»), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, καθώς θα επιδεικνύονται ζωντανά οι πιο καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, υπηρεσίες Triple Play μέσω της τεχνολογίας ADSL και ADSL2+, η διάθεση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τη Vivodi, Video (surveillance), Voice (Τηλεφωνία), Data και Internet, θα εισάγουν το κοινό στη νέα εποχή της ευρυζωνικότητας, προβάλλοντας τις νέες δυνατότητες που αυτές παρέχουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΔΕΘ η Vivodi χορηγεί τον εικονικό κινηματογράφο, το νέο εντυπωσιακό διαδραστικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Ετσι, οι επισκέπτες της Vivodi θα έχουν την ευκαιρία, μέσω της τεχνολογίας IP, να «ξεναγηθούν» στην αρχαία Ολυμπία και να «δουν» πρώτοι υπηρεσίες εκπαίδευσης και πολιτισμού που σύντομα θα μπορούν να απολαμβάνουν οι συνδρομητές του δικτύου ADSL της Vivodi.

Ενα ακόμα έργο στην Πολωνία ανέλαβε η J&P – ΑΒΑΞ

Την ανάληψη ενός ακόμα έργου στην Πολωνία ανακοίνωσε η J&P – ΑΒΑΞ. H εισηγμένη τεχνική εταιρεία υπέγραψε με την Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Construction of Mi’dzyrzec Podlaski bypass in the route of national road No 19 Bialystok – Mi’dzyrzec Podlaski – Lublin from km 208+948 to km 215+581 (previously: from km 302+000 to 308+633), Contract No 607», προϋπολογισμού ευρώ 16,7 εκατ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή οδού παράκαμψης της πόλης Midzyrzec Podlaski πλάτους 11 μέτρων και συνολικού μήκους 6,6 χιλιομέτρων με προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου, διαπλατυνόμενης σε διπλό αυτοκινητόδρομο στην περιοχή δύο κόμβων, καθώς και η κατασκευή πέντε άνω διαβάσεων, δύο γεφυρών πάνω από τον ποταμό Krzna Plnocna και όλων των καθέτων οδών και των οδών πρόσβασης. Το έργο επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, τον οδοφωτισμό και την ανακατασκευή των δικτύων ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης, αερίου, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις παραπλεύρως της διερχόμενης σιδηροδρομικής γραμμής. Η ολική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 630 ημέρες.

Δίπλωμα σπουδών στην εμπορική και επενδυτική τραπεζική

Την προσφορά και στην Ελλάδα ανώτατου διπλώματος σπουδών στην εμπορική και επενδυτική τραπεζική σχεδιάζει το European Bank Training Network (EBTN), επιπλέον του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Βασικών Τραπεζικών Σπουδών που ήδη προσφέρεται και στη χώρα μας, σύμφωνα με το πρόεδρο του EBTN Μάριο Σπαταφόρα. Οπως αναφέρει ο κ. Σπαταφόρα, σε συνέντευξή του στο τριμηνιαίο δελτίο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), οι τράπεζες, όπως όλοι οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό τους, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης. Στόχος του EBTN, που εκπροσωπεί 37 Ινστιτούτα τραπεζικής εκπαίδευσης ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και έξι από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι η παροχή πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε τραπεζικά και γενικότερα χρηματοοικονομικά θέματα. Οι τράπεζες, με την θέσπιση διπλωμάτων που αναγνωρίζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από αρμόδιους φορείς στον τομέα των τραπεζικών σπουδών, μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού και να προχωρήσουν σε καλύτερη στελέχωση. Μεταξύ των πρωτοβουλιών του EBTN, είναι και η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων με το Διαβαλκανικό Φόρουμ Τραπεζικών Ενώσεων που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕΤ.

Ανακατατάξεις κορυφής στην Εμπορική Τράπεζα

Καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Emporiki Bank ανέλαβε ο κ. Σπυρίδων Παντελιάς. Στον κ. Σπ. Παντελιά υπάγονται, διοικητικά και λειτουργικά, η διεύθυνση Επενδυτικών Υπηρεσιών και η διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών. Επίσης, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής της μονάδας Υποστηρικτικών Εργασιών, κ. Μπεκιάρης Ανδρέας, τοποθετήθηκε σύμβουλος διοίκησης σε θέματα οργανωτικής και λειτουργικής ανάπτυξης του Ομίλου της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή