Με αποκλεισμό του «Ελ. Βενιζέλος» απειλούν οι εργαζόμενοι

Με αποκλεισμό του «Ελ. Βενιζέλος» απειλούν οι εργαζόμενοι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοδο διαμαρτυρίας» στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν χθες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των Ολυμπιακών Αερογραμμών με κεντρικό σύνθημά τους «να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο της Ολυμπιακής», ενώ απειλούν ακόμα και με αποκλεισμό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» σε περίπτωση που η Ε.Ε. αποφανθεί ότι πρέπει να μπει λουκέτο στην εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας κ. Μανώλης Πατέστος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι σε περίπτωση απουσίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών από την αεροπορική πραγματικότητα, οι τιμές εισιτηρίων πτήσεων εσωτερικού θα διπλασιαστούν, με αποτέλεσμα να απομονωθεί αεροπορικά η περιφέρεια. Παράλληλα ο κ. Πατέστος κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «ενώ η εικόνα της Ολυμπιακής αντιστράφηκε καθώς σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων, η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την εταιρεία σε αδιέξοδο προκειμένου να την κλείσει». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2005 τα έσοδα των Ο.Α. κατέγραψαν αύξηση 14,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, ενώ άνοδο 3,6% κατέγραψε και η επιβατική κίνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, αφού δήλωσε ότι ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης έχει αρνηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, προανήγγειλε συνάντηση στην Αθήνα των προέδρων των Εργατικών Κέντρων των 32 πόλεων που διαθέτουν αεροδρόμια, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ μετά τις 18 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για υπονόμευση από την πλευρά της κυβέρνησης της προοπτικής της Ολυμπιακής, κατηγορώντας την ότι «δεν υπερασπίστηκε το συμφέρον της εταιρείας ενώπιον της Ε.Ε. παραπέμποντας τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή