Σε θεσμικούς μέσω N. Υόρκης το 10% του OTE

Σε θεσμικούς μέσω N. Υόρκης το 10% του OTE

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Νέα Υόρκη η διάθεση ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου του OTE, που αντιστοιχεί σε 49.058.200 μετοχές με μέση τιμή 17,02 ευρώ. Το placement που ξεκίνησε χθες πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας του accelerated book building, προς Ελληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Οι Goldman Sachs, JP Morgan, Merrill Lynch International και Morgan Stanley ορίστηκαν από το ελληνικό Δημόσιο ως γενικοί συντονιστές και ανάδοχοι, ενώ οι Alpha Finance, EFG Eurobank, NBG International και Τράπεζα Πειραιώς θα είναι συνδιαχειριστές της έκδοσης.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η επιλογή των αναδόχων έγινε με το κριτήριο να μην είναι οι ίδιοι που είχαν επιλεγεί σε άλλες μετοχοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει το ελληνικό Δημόσιο. Με την ολοκλήρωση της διάθεσης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ η συμμετοχή του Δημοσίου θα υποχωρήσει στο 38,5%. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει ακόμη προς διάθεση ποσοστό της τάξης του 4% προς την ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο και θα διαμορφώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στο 34,5%. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας δεν θα επέλθει περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ, καθώς η κυβέρνηση θα διατηρήσει την καταστατική πλειοψηφία του 34%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή