Ανακαλούνται τζετ σκι YAMAHA και καύσιμα για μοντελισμό

Ανακαλούνται τζετ σκι YAMAHA και καύσιμα για μοντελισμό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακαλείται από την κυκλοφορία μοτοποδήλατο θαλάσσης της Yamaha, ενώ πρόκειται να αποσυρθούν από την αγορά και καύσιμα για μοντελισμό, καθώς από τους σχετικούς ελέγχους βρέθηκαν μη κανονικά. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θαν. Σκορδάς, η εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ έχει σε εξέλιξη διαδικασία ανάκλησης μοτοποδηλάτων θαλάσσης YAMAHA Waverunner VX 1100/1100A (VX SPORT, VX DELUXE), καθώς υπάρχει περίπτωση να οξειδωθούν δύο βασικά εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος (ανορθωτής και APS) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την οξείδωση μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση του διαμερίσματος του κινητήρα και δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό γκάζι. Η εταιρεία έχει ενημερώσει τους πελάτες της με συστημένες επιστολές.

Τα καύσιμα

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών διεξήγαγε ελέγχους σε καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα μοντελισμού. Οι τύποι καυσίμου PRO PATTERN 20% COOL POWER, COOL POWER 5%, COOL POWER 10%, OMEGA 10%, PRO RACE BLEND 20% / 10% OIL GAL SIDEWINDER βρέθηκαν μη κανονικά (επισήμανση στην ελληνική γλώσσα, τα στοιχεία του υπευθύνου για διάθεση στην αγορά, τα απαιτούμενα σύμβολα τοξικότητας και εύφλεκτου, καθώς και την ένδειξη ότι περιέχουν μεθανόλη κ.τ.λ.). Υπήρχαν οδηγίες προφύλαξης μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Η Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή έχει ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους προκειμένου να λάβει μέτρα για την αναστολή κυκλοφορίας των ανωτέρω προϊόντων καυσίμου μοντελισμού, μέχρις ότου ο εισαγωγέας αναγράψει επί της συσκευασίας τους τις απαιτούμενες ενδείξεις και οδηγίες προφύλαξης στην ελληνική γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή